Încep repetiţiile pentru primul FLASHMOB din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă - 12 mai, pe terenul de sport al Şcolii generale nr. 3 din Slatina, va avea loc prima repetiţie a unei acţiuni care nu a mai fost organizată în municipiu: un “Flashmob”.

Ideea organizării unui “Flashmob” la Slatina este iniţiativa Asociaţiei NAGUAL, înfiinţată pentru ajutorarea copiilor cu autism, şi a clubului “Zumba” din Slatina. Scopul gestului este ca participanţii ce vor adera să transmită mesajul lor de solidaritate, prin dans şi cântec, celor mai puţin favorizaţi de soartă: “Suntem alături de voi! Nu sunteţi singuri!”.
“Planul nostru este ca, pe data de 2 iunie, să organizăm pe esplanada din centrul municipiului Slatina prima acţiune gen Flashmob din judeţ, prin care să tragem un semnal de alarmă că există persoane care au probleme şi că acestea nu au fost uitate, că noi suntem alături de ei şi că încercăm să le ajutăm. Sperăm să reuşim să atragem cât mai multe persoane la această acţiune care nu va dura mai mult de zece minute. În acest sens, în fiecare zi de sâmbătă - până pe data de 2 iunie, la Şcoala generală nr. 3 din municipiu vor avea loc repetiţii, începând cu orele 10.00, ale acţiunii finale din 2 iunie, care se va desfăşura în intervalul orar 19.30-20.30”, a declarat liderul fundaţiei Nagual, Iancu Valeriu.
Potrivit Wikipedia, “Flashmob” este o prezentare pentru spectatori accidentali, cu scopul de a trezi sentimente de neînţelegere, interes şi chiar senzaţii că ceva nu este în regulă cu spectatorii însuşi. Ideologia clasică aderă la principiul «flashmob - în afara religiei, politicii şi economiei», din care rezultă că o acţiune gen “flashmob” nu poate fi folosită pentru profit.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite