Slatina: Încep lucrările la centura oraşului Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei săptămâni, a fost semnat contractul de execuţie a lucrării pentru construcţia centurii oraşului Caracal.

Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat Luni, contractul de execuţie a lucrării pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Caracal. Acesta a fost câştigat de firma Romstrade SRL, din Bucureşti, care se ocupă şi de tronsonul Caracal-Drăghiceni şi Caracal-Mihăeşti. Deocamdată lucrările nu pot începe, din cauza frigului de afară. “Am discutat cu reprezentanţii firmei şi ne-au asigurat că în maxim două luni vor începe lucrările la centura oraşului, fiind condiţionaţi de vremea rece. De asemenea constructorul se ocupă şi de tronsonul Caracal-Mihăeşti şi Caracal-Drăghiceni. După ce vor fi terminate toate lucrările se va crea drumul expres Slatina-Caracal-Alexandria Bucureşti”, a spus Cătălin Stanciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Caracal. Potrivit CNADNR  aceste lucrări vor duce la creşterea vitezei de deplasare de la 25 kilometri pe oră în acest moment, când DN 6 traversează municipiul Caracal, la 100 kilometri pe oră.

“Traficul greu este un calvar pentru oraş”

Proiectul vizează construcţia a 10,35 kilometri de drum, a unui pod şi a 14 podeţe, fiind complementar celui de reabilitare a Drumului Naţional 6 Alexandria-Craiova. “Traficul greu este un calvar pentru oraş. Trebuia să reparăm în fiecare an străzile. Este cea mai mare investiţie care se va face în oraş. Se vor crea aproximativ 2 000 de locuri de muncă” , a explicat Gheorghe Anghel, primarului municipiului Caracal. Obiectivul este finanţat de Comisia Europeană în proporţie de 69,25% prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Centura va fi gata în doi ani

Valoarea lucrarilor este de 44.472.173,75 lei fără TVA, din care 30.360.705,32 lei constituie finanţarea nerambursabilă a Comisiei Europene, diferenţa până la valoarea totală fiind asigurată de la Bugetul de stat. Durata de execuţie este de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni ca perioadă de garanţie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite