Slatina: Incendiu la pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Incendiu la pădure
Slatina: Incendiu la pădure

Litiera unei păduri de slacâmi din Găneasa a luat foc aseară, în urma unui incendiu izbucnit la o mirişte cu paie.

Pompierii olteni au fost solicitaţi în jurul orei 20.30 pentru a stinge flăcările care cuprinseseră mai multe hectare de mirişte şi vegetaţie uscată şi se extinsese la o pădure de salcâmi. „ S-a intervenit cu 2 autospeciale, focul fiind stins într-o oră de intervenţie. În urma stingerii acestuia am constatat  că au fost distrusi şi doi stâlpi din lemn ce susţineau cabluri de telecomunicaţii. Cauza producerii incendiului a fost arderea miriştei cu paie , focul devenind incontrolabil“, a explicat Viorel Stanca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Flăcările au distrus un hectar de vegetaţie uscată, două de mirişte cu paie şi unul de litieră de salcâmi.

Incendii pe bandă rulantă

Tot ieri, salvatorii de la ISU au intervenit şi în satul Criva, din Piatra-Olt, pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată. Până la sosirea pompierilor au arst 15 hectare de iarbă uscată şi vegetaţie aflată la marginea pădurii. Intervenţia a durat aproximativ trei ore, iar militarii au reuşit să lichideze toate focarele de incendiu.
Un alt incendiu a izbucnit vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Traian. Până al sosirea pompierilor au ars două anexe gospodăreşti de la un băţ de chibrit aruncat la întâmplare de un copil.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite