Slatina: Încasările Fiscului sunt afectate de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Încasările Fiscului sunt afectate de criză
Slatina: Încasările Fiscului sunt afectate de criză

Sumele colectare de la firmele oltene din impozitul pe profit sau contribuţiile pentru şomaj au scăzut anul acesta, din cauza crizei.

Peste 1000 de firme din Olt şi-au suspendat activitatea, anul acesta, din cauza crizei. Celelalte şi-au restrâns activitatea şi au înregistrat profituri mult mai mici. Astfel, nu este de mirare că încasările Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt din impozitul pe venit, contribuţiile pentru şomaj sau pentru asigurările de sănătate au scăzut considerabil. Numărul firmelor care nu îşi plătesc la timp datoriile este în creştere. „Activitatea fimelor din domeniul construcţiilor şi confecţiilor a scăzut semnificativ. Doar firmele din comerţ au adus vebituri mai mari la bugetul statului. De aceea veniturile colectate pentru fiecare angajat în parte sunt mai mici, anul acesta. De asemenea, chletuielile instiuţii sunt mai mari decât anul trecut. Trebuie să recunoaştem că aceste rezultate sunt cauzate de criza economică manifestată la nivel mondial“, a precizat Victor Mitran, directorul DGFP.

Patronii nu îşi plătesc de bunăvoie datoriile


Cele mai afectat de criză au fost încasările din impozitul pe profit, carecau scăzut cu 7,77 milioane lei în primele opt luni ale lui 2009, faţă de acceeaşi perioadă a anului trecut. Au urmat încasările din contribuţiile pentru şomaj, mai mici anul acesta cu 3,58 de milioane.
În afară de diminuarea profituilor, o altă cauză care a generat scăderi ale încasărilor la Fisc a fost imposibilitatea patronilor de a plăti la timp contribuţiile la stat. „Conformarea voluntară la plata obligaţiilor bugetare s-a situat între 76% şi 83%, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului precedent acesta a fost cuprins între 81% şi 84%. Şi această scădere a gradului de conformare este tot un efect al crizei economice“, a mai explicat directorul de la Finanţe.

Aflaţi ce măsuri va lua conducerea DGFP Olt pentru a diminua numărul rău platnicilor din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite