Încă un “mafiot” în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele celor implicaţi în dosarul Mafiotu' vin regulat la proces pentru a-i îmbărbăta
Rudele celor implicaţi în dosarul Mafiotu' vin regulat la proces pentru a-i îmbărbăta

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, ieri, ca încă o persoană din <grupul Mafiotu’> să fie cercetat în stare de libertate. Astfel, Mihai Marin, acuzat alături de Constantin Enache (cunoscut sub numele de Mafiotu’, n.a.) şi alte 16 persoane pentru activităţi de cămătărie, va fi eliberat sub control judiciar începând de săptămâna viitoare dacă procurorii olteni nu vor face recurs.

Avocatul inculpatului a depus, la ultimul termen defăşurat miercuri – 26 octombrie, o nouă cerere pentru eliberarea clientului său şi cercetarea lui în stare de libertate. În motivarea cererii sale, avocatul Ion Predescu a declarat că inculpatul Mihai Marin nu reprezintă un pericol social.
“La fiecare termen de până acum au fost audiaţi martori care nu au spus nimic despre clientul meu, aşa cum au declarat despre ceilalţi inculpaţi în dosar”, a afirmat avocatul Predescu în faţa instanţei la ultimul termen.

Nouă "mafioţi" în libertate


La rândul său, inculpatul Mihai Marin a spus că are o situaţie familială precară, iar soţia şi copiii au ajuns să locuiască într-o baracă de când el se află după gratii. Mihai Marin nu a fost arestat iniţial în luna septembrie 2010 împreună cu restul de 17 persoane anchetate în dosar, ci abia în luna decembrie. În prezent, din numărul total de persoane reţinute, opt sunt deja cercetate în stare de libertate, printre aceştia aflându-se şi doi poliţişti. Mihai Marin ar fi a noua persoană care ar reuşi să părăsească PMS Craiova.
Potrivit probelor administrate la dosar, cămătarii promiteau victimelor împrumuturi fără garanţii şi cu dobândă avantajoasă de 10-20% pe lună. După contractarea împrumutului, dobânzile "săltau" până la 300% pe lună. Prejudiciul cauzat de gruparea condusă de Mafiotu’ ar depăşi suma de un milion de euro.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite