Încă patru membri ai grupării Mafiotu', aproape de liberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii au cerut instanţei de judecată eliberarea a şase dintre inculpaţi sub control judiciar

Procesul în care sunt cercetaţi 13 membri ai <Grupării Mafiotu’> pentru şantaj şi cămătărie şi-a jucat, miercuri, un nou episod. Cum instanţa a admis între timp cercetarea în libertate a cinci dintre cei arestaţi în septembrie 2010, cei rămaşi acum în arestul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova au sperat că vor avea şi ei parte de un tratament similar. Speranţa le-a fost spulberată pe parcursul şedinţei de judecată, deşi patru dintre inculpaţi mai păstrează şanse de reuşită.
Membrii grupării s-au prezentat în faţa instanţei alături de o mică armată de avocaţi, şase dintre aceştia solicitând eliberarea sub control judiciar a clienţilor lor. Instanţa a respins pe loc două dintre solicitări în urma intervenţiei procurorului de caz care a desfiinţat motivaţiile reprezentanţilor apărării. Alte patru cereri de eliberare şi cercetare în stare de libertate au rămas în suspans până la următorul termen.

“Vreţi să mă scoateţi pe mine ţap ispăşitor ?!”,
Stancu Iancu, inculpat în proces

Cea mai vehementă poziţie a avut-o Iancu Stancu, unul dintre inculpaţii rămaşi după gratii la PMS Craiova. Acesta şi-a motivat cererea de a fi cercetat în libertate prin faptul că ar fi fost plecat din ţară la momentul producerii evenimentelor indicate în dosar. În plus, acesta şi-a apărat doleanţa şi prin menţionarea numeroaselor probleme abătute asupra familiei sale de când este în arest.
“Mi-au murit trei fraţi de când sunt la închisoare, adică din septembrie 2010 şi până în prezent iar acum am aflat de la soţie că fiica de nici doi ani este grav bolnavă. Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine ! Dacă nici acum nu îmi daţi drumul să am grijă de familie, când v-am prezentat toate documentele care arată că nu mint, nu ştiu ce să mai fac ! Vreţi să mă scoateţi pe mine ţap ispăşitor ?!?”, a spus inculpatul Iancu Stancu.
Ceilalţi trei inculpaţi care au solicitat eliberarea şi anchetarea în stare de libertate sunt Stoiculescu Marin, Mangâru Viorel şi Mihai Marin.

Cercetaţi pentru şantaj şi cămătărie

Magistraţii Tribunalului Olt vor solicita oficialilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova clarificări despre starea de sănătate a inculpatului Viorel Mangâru până la următoarea înfăţişare la proces, respectiv 6 iulie. Deasemenea, judecătorii olteni au dispus emiterea a două mandate de aducere pentru Florentina şi Mihail Teodorescu, singurii martori care au refuzat până în prezent să depună mărturie.
Reamintim că cei 13 membri ai grupării Mafiotu’ care cercetaţi în acest dosar sunt: Constantin Enache (zis Mafiotu’) - lider al grupului, poliţiştii Claudiu Paţa şi Marius Veţeanu, Iancu Stancu, Dănuţ Tudor, Marin Stoiculescu, Ştefan Dincă, Marin Mihai, Adrian Moţog, Giani Budor şi Viorel Mangâru, Nicu Stoiculescu şi Alexandru Rotariu. Ei sunt acuzaţi de şantaj, cămătărie şi aderarea la un grup infracţional organizat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite