Încă două parcări supraetajate în Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea slătineană a găsit soluţia salvatoare pentru lipsa locurilor de parcare: va mai construi încă două parcări supraetajate. Clădirile se vor ridica pe Aleea Muncii şi Aleea Rozelor, studiul de fezabilitate aflându-se în faza de licitaţie.

În Slatina nu se mai parchează fără plata unei taxe ocazionale (parcare cu ora) sau a unei taxe curente, aşa că fiecare maşină ar trebui să aibă locul ei. Însă diferenţa dintre locurile de parcare amenajate şi numărul maşinilor este destul de mare: 10.000 de locuri pentru 35.000 de maşini. Problema locurilor de parcare pare să-şi găsească rezolvare în municipiu numai parcând maşinile una peste alta. Idee pusă deja în practică de municipalitate, care a dat în folosinţă la sfârşitul anului trecut prima parcare supraetajată. Iar anul acesta va mai demara construirea altor două, zona de centru a Slatinei urmând să completeze astfel lipsa parcărilor.

Studiu la licitaţie
Studiul de fezabilitate pentru construirea a încă două parcări supraetajate în municipiu se află în faza de licitaţie. Până pe data de 25 iulie, sunt aşteptate ofertele celor interesaţi, valoarea estimativă a lucrării fiind de 112.600 lei. Cele două parcări vor fi ridicate pe Aleea Rozelor (în spatele Centrului Cultural „Eugen Ionescu”) şi Aleea Muncii (în apropierea supermarketului Minimax).
„Este un lucru bun. Atunci măcar se poate spune că ni se pun la dispoziţie locurile şi nu mai avem scuză că n-am avut unde parca. Acum şi dacă plăteşti taxa te trezeşti cu locul ocupat de altul, că şi el a plătit”, spune Gabriel Coman, şofer.
„Câştigători ai acestor investiţii vor fi cei care acum parchează pe spaţiile verzi sau pe trotuar pentru că nu au altă alternativă. Cei care parchează pe bulevard, unde este marea problemă, cred că fac parte din categoria celora care vor parca la fel şi în continuare”, spune Adrian Pop, şeful Poliţiei Locale Slatina.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO parcare supraetajată


Parcare fără clienţi
Deşi în municipiu se bat trei maşini pe-un loc de parcare, parcarea multilevel de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă duce lipsă de clienţi şi la opt luni de la deschidere. Investiţie de 4,1 milioane lei, clădirea întârzie să-şi demonstreze utilitatea. Înainte zona gemea de maşini parcate, iar acum nu se acoperă cele 122 de locuri nici la parcarea cu ora. Sistemul de abonament nu are clienţi şi nici închirierea faţadei în scopuri publicitare nu s-a bucurat de succes.
 „Am ajuns la concluzia că lumea nu vrea să folosească această parcare. Deşi este interzisă parcarea în zonă şi, teoretic, ar trebui să nu facă faţă solicitărilor, nu se acoperă toate locurile nici la parcarea cu ora. În ceea ce priveşte sistemul de abonament pe care l-am lansat de curând, deocamdată s-au interesat doar zece proprietari, dar li s-a părut cam scump. Eu zic că atâta timp cât maşina nu stă în ploaie sau soare, preţul este unul bun, iar dacă se vor arăta interesaţi mai mulţi clienţi, avem în plan să instalăm un sistem de supraveghere video sau să angajăm un paznic pe timp de noapte, pentru a oferi şi siguranţă. Nici la ora actuală, parcarea nu este profitabilă!” spune Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, societate a consiliului local proprietară a clădirii.
Tariful pentru două ore de staţionare este de 1,5 lei, la fel ca în orice parcare ocazională din oraş, pentru abonament existând trei variante: 50 lei/lună pentru intervalul orar 16,00 - 9,00, 100 lei pentru 24 de ore sau 150 lei pentru 24 de ore cu loc rezervat. Pentru parcarea curentă, şoferii slătineni scot din buzunar 25 de lei pe an, fără însă a avea garanţia locului de parcare şi siguranţa maşinii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite