În Joia Mare, copiii din Slatina s-au pictat pe faţă şi s-au crezut actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au dat naştere unor "mumii" cu ajutorul lucrurilor avute la îndemână
Copiii au dat naştere unor "mumii" cu ajutorul lucrurilor avute la îndemână

Gălăgie mare şi voie bună la maximum astăzi, în foaierul Centrului cultural “Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. Explozia de voie bună a avut loc în cadrul unui eveniment adresat în special copiilor şi care a purtat numele “Bucuria Sărbătorilor Pascale”.

Evenimentul s-a desfăşurat între orele va avea loc 10.00 şi 12.00 în foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din municipiu. Invitaţii principali au fost copiii, care au venit însoţiţi de părinţi sau alte rude mai mari. Timp de două ore, micuţii s-au distrat învăţând să încondeieze ouă, să se lase pictaţi pe faţă, dar şi să se joace ori să asculte muzică pascală.
“Momentul ni s-a părut propice pentru o organizarea unei asemenea acţiuni, unde copiii au învăţat diverse lucruri utile, credem noi, într-o manieră care li se potriveşte perfect la această vârstă: jucându-se. Am avut lângă noi ca să ajute în această iniţiativă persoane abilitate – profesori, studenţi actori ş.a.”, a declarat un reprezentant al organizatorilor, respectiv Valeriu Ciurea, referent de specialitate în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Culturale Olt.

“Ar fi bine dacă asemenea acţiuni vor avea loc mai des”


Programul acţiunii a cuprins un atelier interactiv de încondeiat ouă, care a fost coordonat de profesorul Petrişor Ciobanu şi elevii săi, şedinţă non-stop de face-painting (pictură pe faţă, n.a.) cu prof. Adriana Elena Vâlcea, pentru ca, la final, Teodora Păunescu Ţucă să interpreteze mai multe cântece pascale. Nu în ultimul rând, copiii au fost atraşi într-un “program” de animaţie stradală cu actori-studenţi ai Facultăţii de Teatru de la Universitatea din Craiova. Evenimentul a fost organizat Asociaţia Culturală Center Inter Art, Palatul Copiilor “Adrian Băran” Slatina şi primăria municipiului.

.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!
Părinţii copiilor care au participat la eveniment s-au declarat încântaţi de acesta şi au declarat că speră ca acestea să nu se oprească aici. “Am aflat abia ieri că urmează să aibă  loc aşa ceva la Slatina, a trebuit să mă învoiesc de la serviciu ca să pot veni pentru că a fost la ore greu de ajuns pentru unii dintre noi. Oricum, este ceva frumos şi ar fi bine dacă asemenea acţiuni vor avea loc mai des”, a spus Mariana Lungu din municipiu, participantă la eveniment.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite