Ileana Cheroiu, eleva olimpică, condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost condusă azi pe ultimul drum de părinţi, rude şi colegi
Tânăra a fost condusă azi pe ultimul drum de părinţi, rude şi colegi

Ileana Cheroiu a fost condusă azi pe ultimul drum de sute de oameni. Rude, prieteni, colegi sau simplii cunoscuţi au venit să o plângă pe eleva olimpică de la Greceanu care s-a spânzurat, miercuri seara.

Întreaga comună Brâncoveni este în doliu. Oamenii nu vorbesc decât despre Ilenuşa, copila frumoasă şi deşteaptă, care învăţa la cel mai bun liceu din judeţ, Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina şi care acum zace îmbrăcată în rochie de mireasă, într-un sicriu. „Ilenuşă dragă, nu te duce, de ce ne-ai lăsat pe toţi. Nu pleca, fată bună şi frumoasă. Ia-mă, Doamne pe mine în locul ei”, se jelea o bătrână.
„Era un copil bun, liniştită, nu ieşea din vorba părinţilor. Pentru ea munceau, pentru ea trăiau. Nu vedeţi, au casă mare, i-au cumpărat maşină”, a spus Constantin Cheroiu, de 67 de ani, unchiul Ilenei.
Maşina pe care Ileana, şoferinţă începătoare, o conducea este acum plină de poze din care tânăra le zâmbeşte tuturor celor care au venit să o petreacă pe ultimul drum.



Va intra în tinda bisericii, ca mireasă

Chiar dacă nu a fost primită în biserică pentru că s-a sinucis, Ileana va sta în tinda lăcaşului sfânt acolo unde proetul îi va citi o rugăciune şi îi va cere lui Dumnezeu să o ierte şi să o ducă în Rai, aşa cum ea a scris în biletul de adio pe care l-a lăsat familiei în seara tragediei. Va avea parte şi de cununie simbolică, aşa cum este datina la olteni, un băiat din sat, oferinu-se să îi fie mire. „O vom duce în tinda bisericii şi acolo îi va citi preotul şi o va şi cununa. Un prieten îi va fi mire. Îi vom face şi brad. Va fi şi nunta pe care nu a mai apucat, sărăcuţa, să o aibă”, a spus Marinela Cheroiu, mătuşa Ilenei.

Pe maşina tinerei se află acum pozele cu ea
Pe maşina tinerei se află acum pozele cu ea


Chiar şi foştii colegi de la Şcoala Generală Eugen Ionescu din Slatina au venit să îi aprindă o lumânare prietenei lor. „Îmi pare foarte rău că a trebuit să ne reîntâlnim aşa. În loc să venim la ziua ei să ne distrăm, o petrecem pe ultimul drum. Am fost colege în generală şi am rămas bune prietene”, a spus Neptina Pârva, de 18 ani, fostă colegă.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite