Slatina: Îi încântă pe slătineni cu muzica etno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă muzică etno de mai bine de opt ani. A studiat şi vioară, pian sau chitară, dar cel mai mult îi place să cânte cu vocea aşa că a renunţat la instrumente.

A iubit muzica de când era mică, dar nu visa că într-o zi va ajunge să urce pe scenă. Fratele său mai mare a început să studieze muzica, iar când l-a auzit pe el cântând a decis să facă şi ea acelaşi lucru. L-a urmat, iar acum e foarte mândră că a făcut această alegere. „Fratele meu a fost cel care mi-a insuflat această pasiune. Fredonam prin casă melodiile pe care le auzeam la televizor sau la el. Îmi plăcea şi mie muzica, dar de când fratele a început să cânte parcă mi-a plăcut şi mai mult. Părinţii m-au întrebat dacă vreau să-l urmez. Le-am spus că da şi m-au înscris la Şcoala Populară de Artă Slatina şi apoi am urmat cursuri la  Liceul de Muzică Nicolae Titulescu”, povesteşte Elena Ionela Toma.
A început apoi să cânte cu fratele său. Împreună au participat la zeci se spectacole în judeţ şi în ţară, iar premiile nu au întârziat să apară. „Suntem cunoscuţi ca fraţii Toma din Slatina. Am câştigat numeroase diplome la concursurile la care am participat şi suntem foarte mândri de lucrul acesta. Cântăm la nunţi, botezuri şi alte petreceri. Ne bucurăm că oamenilor le place muzica noastră şi sperăm să ne iubească în continuare”, a mai spus Elena.

A debutat cu melodia De-ar fi să vii

Tânăra a scos împreună cu fratele ei un album de muzică etno, iar în prezent munceşte la al doilea. Îşi aminteşte şi acum emoţiile prin care a trecut când a urcat pentru prima oară pe scenă. „Am avut nişte emoţii foarte mari. Şi acum am, dar nu ca la început.  Prima piesă pe care am cântat-o a fost ce a Mihaelei Runceanu - De-ar fi să vii. Mi s-a părut grea la început , dar acum e o plăcere să o cânt”, a adăugat Elena. Tânăra iubeşte toate genurile de muzică şi îi plac foarte mult melodiile vechi. „Iubesc muzica de toate felurile. Cred că orice solist trebuie să ştie să cânte toate genurile de muzică. Îmi place în special muzica Laurei Stoica, a Mihaelei Runceanu şi cea a Silviei Dumitrescu. Din muzica populară le prefer pe Maria Dragomiroiu şi Maria Ciobanu. Pe plan internaţional o iubesc pe Celine Dion”, a mai spus Elena.
În prezent este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Ion Minulescu. Învaţă cât poate de bine pentru că nu vrea să neglijeze şcoala şi îşi doreşte să obţină o notă bună la examenul de bacalaureat. Cel mai mult îi place muzica etno şi visează să scoată cât mai multe albume cu acest gen de muzică. Deocamdată vrea să cânte împreună cu fratele său, dar dacă ar primi o ofertă să cânte solo, nu ar respinge-o. „Sunt conştientă de faptul că nu o să putem cânta la nesfârşit împreună. O să ne despărţim cândva. Dacă voi primi o ofertă bună să cânt solo, normal că aş accepta-o”, a încheiat Elena.

Profil:
Născută. 21 mai 1995 la Slatina
Studii. Şcoala Populară de Artă Slatina şi Liceul de Muzică Nicolae Titulescu.
Idealuri. Îşi doreşte să devină o solistă cunoscută

Ce-i place
Să ascult muzică şi să dansez. Iubesc toate genurile de muzică, în special pe cea veche. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu prietenii şi să joc volei.

Ce nu-i place
Oamenii perverşi şi mincinoşi. Detest să fac curat în bucătărie, mai ales să spăl vase.

Întrebări şi răspunsuri:


Te-ai gândit să urmezi studii în domeniul muzical?

Da, aş vrea să fac Conservatorul pentru că îmi doresc o carieră din muzică. Deocamdată nu vreau să fac altceva. O facultate în acest domeniu m-ar ajuta foarte mult să aprofundez în cunoştinţele muzicale.

Ce sfaturi ai pentru tinerii care vor să se apuce de muzică?

Să aibă răbdare, foarte multă ambiţie şi să creadă în visul lor. Dacă le place să muncească nu au cum să nu reuşească.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite