Idei de criză- Edilii îi învaţă pe slătineni mersul pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce zeci de slătineni cer desfiinţarea taxei de parcare, edilii scot din buzunar o soluţie potrivită  vremurilor de criză- mersul de bicicletă. Autorităţile locale vor să construiască aproximativ 20 de kilometri de piste cu bani de la Ministerul Mediului.

Oamenii sunt sfăuiţi de mai marii oraşului să îşi cumpere biciclete ca să nu mai fie nevoiţi să plătească taxa de parcare maximă de 150 de lei, care le permite staţionarea în orice zonă amenajată din oraş, mai puţin în parcările cu plată. Autorităţile locale vor să construiască şi aproximativ 20 de kilometri de pistă pentru biciclişti. „Putem trece şi la alte mijloace de transport cum ar fi bicicletele care sunt foarte folosite în oraşele din străinătate. Vom depune un proiect pentru a accesa fondurile de mediu care sunt destinate construirii de piste pentru biciclişti. Vor fi pe străzile principale, spre fabricile de pe platforma industrială şi spre zona turistică pe care o vom face pe malul Oltului”, a explicat Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina
Chiar dacă propunerea autorităţilor locale îi încântă pe slătineni, taxa de parcare rămâne o problemă. „Mersul pe bicicletă este sănătos, iar dacă se amanjează piste, eşti în siguranţă pe străzi. Dar dacă îmi cumpăr bicicletă nu renunţ la maşină şi tot trebuie să plătres taxa abuzivă de parcare”, a spus Marius Tanăsescu, de 31 de ani, agent comercial.

image

„Merg pe bicicletă de când eram copil. Nu am folosit maşina şi nici nu am de gând s-o folosesc vreodată. Este un lucru extraordinar că se amenajează piste pentru biciclişti în tot oraşul. Poate aşa se va mai reduce traficul în acest oraş şi cu această ocazie şi poluarea. Eu merg peste tot cu bicicleta, la cumpărături, să-mi rezolv treburile zilnice, iar cel mai mare avantaj al mersului pe bicicletă este acela că te menţii în formă”, a spus Marin Potecea, de 66 de ani din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite