Slatina: Accident de muncă la Centrala Hidroelectrica Arceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Accident de muncă la Centrala Hidroelectrica Arceşti
Slatina: Accident de muncă la Centrala Hidroelectrica Arceşti

Un bărbat a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti după ce a suferit un accident de muncă.

Virgil Militaru, de 38 ani din Slatina, electrician la SC Hidroelectrica SA, a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 pe 45% din suprafaţa corpului. „Un bărbat a fost adus de dimibeaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Acesta a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 pe 45% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi respiratorii superioare. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti“, a precizat Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina.
 Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt s-a deplasat la SJU Slatina pentru a cerceta evenimentul. „Din informaţiile pe care le avem Militaru Virgil împreună cu alţi colegi conribuia la strângerea stingătoarelor. Victima a luat cheia de la poarta staţiei 110 şi a pătruns în incinta ei. A depăşit pichetul PSI şi s-a îndreptat spre o zonă îngrădită şi semnalizată, unde se presupune că a vrut să verifice nivelul de ulei. S-a amorsat de un arc electric care l-a afectat pe faţă, braţe şi membrele inferioare“, a explicat Elena Stanciu, inspector şef în cadrul ITM Olt. Din spusele colegilor victima nu purta echipament de protecţie. „La momentul producerii evenimentului bărbatul nu purta echipament de protecţie“, a completat Elena Stanciu.
Datorită gravităţii accidentului ITM Olt va supraveghea cercetările efectuate de către SC Hidroelectrica SA. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor trimite un comunicat de presă. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite