Slatina: Hainele pentru copii golesc buzunarele părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O simplă şedinţă de cumpărături îi sărăceşte pe părinţi cu câteva sute de lei. Copiii încep de la vârste fragede să aibă pretenţii în privinţa vestimentaţiei şi preferă magazinele de fiţe.

Pentru a merge să le cumpere hăinuţe copiilor, părinţii au nevoie de nervi de oţel dar şi de un portofel gras. O singură ţinută îi poate costa pe părinţi până la 200 lei, dacă merg în magazinele de fiţe. Sunt însă şi magazine cu haine mai ieftine, unde o ţinută poate costa 50 lei. Dar copiii încep să aibă pretenţii în privinţa vestimentaţiei chiar înainte să împlinească 4 ani, iar magazinele lor preferate sunt cele cu haine scumpe. „Chiar i-am cumpărat fetiţei mele câteva rochiţe zilele trecute şi am cheltuit în jur de 300 lei. Mi se pare enorm, dar ăstea sunt preţurile. Dacă îi cumpăr din ălea ieftine mi-e frică să nu se facă urât materialul. Aşa dau mai mult dar sunt sigură că cel puţin vara asta o va purta“, a spus Ramona Popescu, mămică, 32 ani.

Pretenţii de 3 ani

„Nu-mi place asta, vreau rochiţa cu Barbie“, striga o fetiţă de aproximativ 3 ani într-unul din magazinele de fiţe din oraş. La nici doi paşi de ea, un băieţel încerca să-şi convingă mama să-i cumpere un tricou cu Spider Man, care costa 45 lei. „Haide mami, te rog frumos ia-mi-l“, îi spunea băiatul mamei lui. Deşi sunt foarte mici, copiii au pretenţii. Ei nu vor să poarte orice şi până nu li se cumpără ce vor nu se lasă. „Noi avem în magazin şi produse româneşti şi produse străine. De exemplu avem rochiţe pentru fetiţe care pronesc de la 29 lei dar şi rochiţe care pot depăşi 100 lei. Încălţămintea este numai din piele şi depăşeşte 100 lei. Vindem în egală măsură şi produse ieftine dar şi mai scumpe. Deşi în general copiii au pretenţii şi vor ce e mai frumos şi mai scump, evident“, a spus Oana Stoica, vânzătoare la magazinul „Timmy“ din Slatina.
În magazinele pentru copii din Slatina se găsesc de la costume de baie care costă în jur de 40 lei şi până la ţinute de ocazie. „Avem hăinuţe pentru copii de toate vârstele. Avem costume şi rochiţe de ocazie, care pornesc de la 50 lei şi pot ajunge până la 90 lei. Părinţii uită de ei şi le cumpără copiilor indiferent că au sau nu au bani“, a spus Doina Călin, 59 ani, patroana magazinului Rom Gilda din Slatina. Administratorii magazinelor nu au uitat nici de articolele de sezon. Ochelarii de soare, pălăriile şi sandanele nu lipsesc din magazine, însă ele pot ajunge chiar şi la 100 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite