Gunoaiele din tot judeţul vor fi depozitate la Bălteni. Consiliul Judeţean Olt a semnat contractul de finanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Olt a semnat astăzi la Ministerul Mediului contractul de finanţare a proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”. Proiectul cu finanţare europeană presupune realizarea unui depozit judeţean şi patru staţii de transfer.

După aproape patru ani de la demarare, proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial- Mediu, ajunge în stadiul de semnare a contractului. Evenimentul a avut loc azi-dimineaţă la Ministerul Mediului. „Oltul va fi unul dintre cele mai curate judeţe din ţară, având în vedere faptul că judeţele unde s-au semnat astfel de proiecte se pot număra pe degete.”, declară triumfător preşedintele Consiliului Judeţean Olt Paul Stănescu.
Proiectul are o valoare totală de 39,35 milioane euro, dintre care 23 milioane euro contribuţia UE, iar restul d ela bugetul de stat şi cele locale.

Halda judeţeană va funcţiona până în 2023

Banii europeni vor fi folosiţi pentru construirea unui depozit de deşeuri în localitatea Bălteni, unde va fi adus tot gunoiul din judeţ. Acesta va avea
o capacitate de 3.560.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare între 2012- 2023. De asemenea, se vor realiza o staţie de sortare cu o capacitate de 29.000 tone/an, staţie de tratare a levigatului, patru staţii de transfer la Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia, vor fi compostate deşeurile biodegradabile, se vor achiziţiona opt tocătoare pentru deşeuri din parcuri şi grădini şi se va realiza un sistem ce include facilităţi  pentru colectare selectivă, transport şi transfer al deşeurilor, cu 5.747 de platforme în toate cele 112 localităţi ale judeţului.
Punerea în aplicare a proiectului va genera aproximativ 300 de locuri de muncă.

INFO BOX
Balşul, ultima haldă autorizată

Proiectul prespune închiderea tuturor depozitelor neconforme, iar în acest moment mai sunt autorizate doar două gropi de gunoi în judeţ- la Caracal şi Balş. Spre sfârşitul acestui an, se va închide şi halda de la Caracal, iar toate gunoaiele ar trebui transportate la halda de la Balş până la realizarea depozitului judeţean.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite