Graţiela Popa, profesoară de matematică: „Copiii mă încarcă cu energie pozitivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de matematică Graţiela Popa (48 ani) ocupă locul trei în topul „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“. Aceasta predă tainele matematicii la Şcoala Generală „Eugen Ionescu“ din Slatina.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în învăţământ, profesoara este preferata elevilor datorită metodelor moderne de predare. Munca sa se reflectă în rezultatele de top obţinute de cei pe care îi pregăteşte. Sunt peste 2.000 de diplome şi medalii câştigate de cei mici. Numai în ultimii ani elevii săi au obţinut trei medalii de aur şi tot atâtea de bronz la olimpiada naţională.  Nu are numai elevi olimpici, dar reuşeşte să-i facă pe toţi copiii să fie atraşi de matematică. Reinventează metodele de predare şi folosindu-se de trucuri precum teorema lui Zorro, a papionului sau teorema fotomodelelor îi face pe şcolari să înţeleagă mai uşor matematica.

Iubeşte arta

Însă înainte de a deveni una dintre cele mai cunoscute profesoare din judeţ, Graţiela a fost o elevă olimpică. „Pasiunea pentru matematică a început în clasa a V-a, elevă fiind în Craiova, la o şcoală de renume, Şcoala nr. 21. Am avut dirigintă şi profesoară de matematică unul dintre cele mai bune cadre didactice din judeţ. Imediat după liceu am dat la facultate şi după ce am absolvit, prin repartiţie am ajuns la Slatina. Trei ani am predat la Şcoala Nr. 5 şi Şcoala Nr. 1 iar din 1990 sunt profesoară la Şcoala Eugen Ionescu“, a povestit profesoara. Graţiela predă matematica, este voluntar la un ONG, se implică în parteneriate, organizează concursuri, excursii şi tabere cu elevii. Mare iubitoare de artă, aceasta a înfinţat trupe de teatru şi dans. Întrebată cum reuşeşte să facă atâtea şi ce o motivează, profesoara răspunde simplu: „Copiii mă încarcă cu energie pozitivă“. Cunoaşte problemele din Educaţie, ştie că răsplata materială nu este suficientă şi că sistemul de învăţământ nu este pus la punct, însă datorită pasiunii cu care îşi practică meseria nu ţine cont de ele. Este un dascăl apreciat atât de elevi, cât şi de autorităţi. Graţiela Popa a fost premiată luna trecută în cadrul Zilelor Slatinei, pentru performanţele obţinute de elevii pe care i-a pregătit. S-a bucurat atunci, se bucură şi acum pentru că se află printre profesorii finalişti ai campaniei derulate de Adevărul. „Mă bucur mult că sunt printre primii cinci dascăli cu care se mândreşte Slatina. Sunt fericită că elevii mei mi-au acordat votul lor şi le mulţumesc tuturor celor care m-au ales pe mine. Mă onorează acest rezultat“, a spus profesoara.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite