FOTOGALERIE: Grătarele Primăriei Slatina din Pădurea Strehareţi, pustii de Sf. Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La orele prânzului, doar un singur grătar dintre cele zece montate de primărie era "inaugurat"
La orele prânzului, doar un singur grătar dintre cele zece montate de primărie era "inaugurat"

Montate în cursul acestei săptămâni de către Primăria Slatina, zece grătare şi-au aşteptat în zadar primii muşterii astăzi, de Sf. Maria, la Pădurea Strehareţi de la marginea urbei. Doar o mână de locuitori s-au încumetat să vină în cel mai atractiv, dar nefolosit loc de atracţie din capitala judeţului pentru a inaugura locul cu pricina. În rest, linişte şi… mult moloz.

Imagine dezolantă astăzi, la Pădurea Strehareţi de la marginea municipiului Slatina. La orele prânzului în zonă nu se afla decât o singură maşină ai cărei ocupanţi – patru la număr, se învârteau plictisiţi pe lângă unul dintre cele zece grătare montate zilele trecute de Primăria Slatina, aproape de intrarea principală în scuarul cunoscut ca fiind gazda tuturor manifestărilor de voie-bună din pădurea menţionată.

Mai exact, grătarele cu pricina au fost amplasate în partea dreaptă a drumului din zonă, respectiv în perimetrul unde se află un zid reprezentând un semicerc din beton şi piatră. Încastrate în ciment, grătarele în cauză vor fi o deziluzie pentru hoţii de fier vechi, care va trebui să se chinuie serios ca să le extragă de unde au fost fixate de oamenii municipalităţii. În rest, mult moloz pe locul fostului restaurant local şi multă linişte. Pădurea Strehareţi, uitată de autorităţi de ani buni, deşi edilul Darius Vâlcov a promis în fiecare campanie electorală atenţie prioritară revigorării zonei, rămâne în continuare cu statutul de "zonă potenţial atractivă". În lipsa oricărei strategii din partea municipalităţii, rămâne de văzut câţi ani va mai dura această situaţie deloc de invidiat, dar demnă de plâns.

“Îţi vine să plângi de milă: cum era înainte şi cum a ajuns acum - o ruină…”

Din când în când, o maşină a Poliţiei Locale poate fi văzută dând târcoale zonei pentru a se asigura că nimeni nu perturbă liniştea în zona oricum dezolantă. Singurii muşterii care s-au încumetat să vină la Pădurea Strehareţi au făcut-o deoarece aveau în cadrul familiei un “Marin” care trebuia sărbătorit.

.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Am zis că, dacă tot suntem liberi, să venim aici la un grătar pentru că noi, oricum, veneam cam în fiece an aici pentru asta. Se pare că am venit la fix că am găsit aceste grătare deja montate, nu a mai trebuit să îl scoatem pe-al nostru din portbagaj. Doar lemnele le folosim, pe care le mai completăm cu ce găsim prin pădure. E o chestie bună treaba asta cu montarea grătarelor aici, trebuia mai demult făcută, dar este bine şi acum. Mai rămâne de rezolvat treaba cea mai importantă – restul zonei, pentru că vedeţi bine cum arată, îţi vine să plângi de milă: cum era înainte şi cum a ajuns acum, o ruină, o bătaie de joc”, a spus unul dintre cei patru slătineni prezenţi în Pădurea Strehareţi astăzi, în jurul orelor 13.00.

Amenzi “arzătoare” pentru neglijenţă

Municipalitatea a luat decizia de a amenaja zona pentru picnic în scopul de a proteja natura, dar şi zona respectivă. Puţini sunt cetăţenii care cunosc obligaţiile ce le revin în cazul organizării unui foc pentru grătar. Astfel, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, populaţia trebuie să ia o serie de măsuri pentru prevenirea declanşării incendiilor în păduri sau în apropierea acestora atunci când merg la grătar.

Printre recomandările pompierilor se numără faptul că este indicat ca să se păstreze lângă foc o rezervă de apă pentru a putea stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde, camparea şi aprinderea focului pentru grătare să se facă pe cât posibil doar în spaţiile special amenajate, iar după terminarea grătarului să se stingă jarul rămas cu apă din abundenţă până ce este sigur că nu mai există o potenţială sursă de foc. Nerespectarea acestor prevederi se pedepseste cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite