Slatina: Ghenele de gunoi din blocuri vor fi desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ghenele de gunoi din blocuri vor fi desfiinţate
Slatina: Ghenele de gunoi din blocuri vor fi desfiinţate

Ghenele de gunoi din cele 52 de blocuri turn vor fi desfiinţate, iar locatarii vor scăpa de mirosurile îngrozitoare pe care trebuie să le suporte în fiecare zi. Acesta este o condiţie a reabilitării termice.

Atât oamenii din blocurile care vor intra în reabilitare termică în această lună, cât şi cei din blocurile care mai au de aşteptat până la anul vor renunţa la aruncatul gunoiul direct de pe scară . „Le-am comunicat reprezentanţilor aosciaţiilor de propirietari că una din condiţiile obligatorii pentru reabilitare este desfiinţarea şi igienizarea ghenelor din blocurile turn. Nu este normal ca oamenii să stea cu gunoiul sub nas. În aceste blocuri miroase forte urât. O dată pe zi tot coboară omul cu liftul şi atunci poate duce şi gunoiul”, a explicat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Gunoiul aruncat la subsol


Primăria Slatina a mai încercat în urmă cu trei ani să convingă oamenii să desfiinţeze aceste ghene, dar nici autorităţile locale, nici reprezentanţi Direcţiei de Sănătate Publică nu au reuşit. „Foarte puţini au înţeles atunci că nu sunt igienice, că cei mici se pot îmbolnăvi. Nu au vrut să semneze. Am apelat şi la DSP şi oamenii lor ai mers din uşă în uşă  şi le-au explicat, au pus afişe”, a precizat Ana Anghel.
Locatarii unii singur bloc, GA5 au înţeles mesajul şi ai au desfiinţat ghena de gunoi acum trei ani. De curând şi blocurile T3 şi GA9 au renunţat să mai aibă gunoiul la geam.
Aceeaşi soartă o vor avea şi celelate 49 de blocuri turn, mai ales că la unele GA 17, 19 şi 20 au ghenă comună cu subsolul.

Aflaţi din Adevărul de Seară ce părere au locatarii despre ghenele de gunoi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite