Gerul arde la buzunare ! Slătinenii cu ţurţuri la geam, pasibili de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina avertizează locuitorii municipiului, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, de faptul că riscă amenzi dacă nu îţi curăţă ţurţurii de gheaţă de sub streaşinile caselor sau de la geamurile apartamentelor.

Cine nu îşi dă jos ţurţurii de pe acoperiş sau de la geamul apartamentului riscă amenzi care pot ajunge până la 500 de lei în cazul persoanelor fizice, sau chiar până la 2.000 de lei pentru firme. Avertismentul trebuie luat în serios de către cei avizaţi pentru că nu este de glumă, spun oficialităţile. Pericolul reprezentat de ţurţurii de gheaţă formaţi sub streaşinile caselor/blocurilor sau la geamul apartamentului – indiferent de etaj, este cât se poate de real şi este pe cale să devină şi mai pregnant în zilele următoare, când meteorologii au anunţat o încălzire uşoară a vremii.
“Poate că unii vor zice că este doar o glumă, dar nu este deloc aşa. Pericolul de a te trezi cu un ţurţure de gheaţă în cap pentru cineva care circulă pe lângă un bloc sau o altă clădire prea apropiată de stradă este real şi au fost accidente, doar am văzut asta la televizor cu toţii. Noi am trimis deja inspectori să avertizeze asociaţiile de proprietari şi firmele care au astfel de sedii ce prezintă pericol din cauza ţurţurilor. Nu am trecut încă la amenzi, dar asta nu înseamnă că nu o vom face în zilele ce urmează. Sperăm însă ca să nu fie cazul, iar oamenii să înţeleagă situaţia şi să îndepărteze ţurţurii formaţi la geamurile apartamentelor unde locuiesc sau sub streaşini”, a declarat viceprimarul Slatinei, Ana Anghel.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Amenzi riscă însă şi cetăţenii care locuiesc la case şi nu curăţă zăpada formată de-a lungul gardului casei şi nu doar în dreptul porţii de acces, sau agenţii economici ce nu îndepărtează zăpada de pe trotuarele din faţa sediilor. Sancţiunile contravenţionale se încadrează între 200 şi 500 de lei - pentru persoanele fizice, respectiv  între 500-2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite