Slatina: Gabriel Precup, fotbalistul care vrea să-şi învingă echipa de suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Precup va lupta să-şi învingă echipa de suflet
Gabriel Precup va lupta să-şi învingă echipa de suflet

Deşi este câine roşu, vrea ca formaţia sa, Alro Slatina, să obţină victoria în meciul cu Dinamo în cadrul Cupei României.

I-a plăcut fotbalul de pe vremea când era copil. Echipa FC Dinamo Bucureşti, pe care o susţine şi în prezent. La vârsta de 14 ani, în timp ce se juca cu mingea cu copiii de vârsta lui, antrenorul Marius Popa i-a remarcat calităţile şi l-a chemat la antrenamente. „Am început la FC Olt Scorniceşti. Apoi am jucat la LPS Slatina şi Alprom Slatina. Nu prea ştiam atunci ce înseamnă fotbalul, dar îmi plăcea şi am continuat să joc”, îşi aminteşte Gabriel Precup. Având sprijinul părinţilor, care l-au susţinut încă din prima clipă în care le-a spus că vrea să se apuce de fotbal, Gabriel a terminat junioratul la echipa lui de suflet, Dinamo, după care a evoluat la formaţiile FC Olt Scorniceşti, Oltul Slatina, Alro Slatina şi  FC Caracal. S-a întors apoi la Alro Slatina, unde joacă şi în prezent. Poartă tricoul cu numărul 10 şi este printre cei mai buni jucători ai echipei. „Acum pot să spun că joc fotbal de performanţă şi sunt foarte mândru că am ajuns aici. Împreună cu echipa am promovat de curând şi ăsta este un lucru extraordinar. Era al patrulea an în care încercam să promovăm, aproape că mi se părea un vis imposibil. Dar am reuşit şi mă bucur foarte mult”, spune tânărul.

"Voi uita că sunt fan Dinamo"

Deşi este câine roşu de când se ştie, în curând Precup va fi nevoit să joace împotriva echipei sale, pe care speră să o învingă. „Am trecut în Cupa României de FC Vaslui, formaţie pe care am reuşit să o învingem, dar ne aşpteaptă un meci şi mai greu, cel cu Dinamo. E echipa mea favorită, iar înainte de tragerea la sorţi chiar mi-am dorit să jucăm cu ei. Mă bucur că am căzut cu ei. Pe teren voi uita că sunt fan Dinamo şi voi lupta pentru Alro Slatina. Sper din tot sufletul să câştigăm”, a mai spus tânărul.

Profil:
Născut. 19 august 1986 la Slatina
Studii. Liceul Metalurgic Slatina
Familie. Necăsătorit

Întrebări şi răspunsuri:

Ce îi trebuie unui tânăr ca să devină un bun fotbalist?
Ambiţie şi puţin noroc. E foarte important să muncească mult pentru că numai aşa poate ajunge acolo unde îşi doreşte. Contează mult şi susţinerea familiei. Eu am avut sprijinul părinţilor, iar asta m-a ajutat foarte mult.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la fotbal?
Nu, niciodată. Fotbalul e singurul sport pe care îl iubesc şi îl fac. Nu îmi închipui viaţa fără meciuri, cantonamente sau fără colectiv. Îmi place ceea ce fac şi nu voi renunţa curând la cariera sportivă.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite