Funcţionari ai Primăriei Slatina păzeau hoţii... să nu fie prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi funcţionari de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din Primăria Slatina au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Craiova. Cei doi, angajaţi vechi, sunt acuzaţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat care vindea ţevi din vechea reţea de alimentare cu apă a oraşului.

Mai exact, aceştia sunt acuzaţi că au luat parte la furtul mai multor conducte de canalizare din vechea reţea alimentare a municipiului, conducte pe care, apoi, le vindeau prin alţi intermediari. Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi ai Serviciului de Operatiuni Speciale Craiova, sub coordonarea unui procuror din DIICOT Craiova, au desfăşurat joi – 4 august, la Slatina, o amplă acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în comiterea de infracţiuni economice. În acest sens au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele a doi slătineni suspectaţi că fac parte din grupul infracţional, precum şi la sediul a două puncte de lucru ale unei firme din Slatina, SC Marchin SRL. Din cercetări a rezultat că din grupul infracţional organizat mai făceau parte alte şase persoane din Slatina şi Piteşti.
Astfel a ieşit la iveală că doi dintre suspecţi erau angajaţi la DADPP a Primăriei Slatina, serviciu care are atribuţii pe linia conservării conductelor din vechea reţea de canalizare a oraşului. Viceprimarul de Slatina, Dan Bălăşesu, a confirmat situaţia: „Am fost informaţi că doi dintre angajaţii de la Direcţia de Patrimoniu a primăriei, respectiv Marius Boştină (33 ani, consilier, n.r.) şi Gheorghe Băltăreţu (62 ani, referent, n.r.), sunt certaţi pentru nişte afaceri ilegale împreună cu un om de afaceri din judeţ. Aceştia erau în strânsă legătură şi ar fi furat o parte dintre conductele dezafectate de pe raza Slatinei, conducte ce erau în proprietatea noastră. Este vorba despre vreo 30 de tone, adică aproape 200 m.l. de conducte. Nu cunosc valoarea prejudiciului, dar eu am rămas şocat de chestia asta. Ce vreţi să vă spun ? Că cei doi îi supravegheau pe hoţi ca să nu fie deranjaţi ? Pentru că aşa a fost, ca în bancurile cu proşti”.

Cercetaţi în libertate

La data de 7 iulie, poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul celor de la  Serviciului de Operatiuni Speciale Craiova şi sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au depistat în trafic, pe D.E. 70 Piteşti-Slatina, la intrarea în municipiul Slatina, trei tiruri aparţinând societăţii respective - SC Marchin SRL Slatina, care efectuau transport de mărfuri, având documentele de însoţire falsificate.
Poliţiştii au stabilit că trei dintre suspecţi, respectiv Marian Lazăr, administrator al firmei amintite, împreună cu doi dintre angajaţii săi, Daniel Maxim şi Marinel  Scoabă, au tăiat şi valorificat în perioada mai-iulie 2011 mai multe ţevi metalice care făceau parte din sistemul de alimentare cu apă a municipiului Slatina, aflate în patrimonial Consiliului Local Slatina şi care se aflau în conservare în momentul săvârşirii faptelor. Din cercetări a mai reieşit că, în perioada 2010 – 2011, suspecţii au încheiat un contract de vânzare-cumpărare a deşeurilor metalice între unele societăţi comerciale, însă trei dintre angajaţii uneia dintre firme au încălcat cu bună ştiinţă atribuţiile de serviciu, favorizând ieşirea din patrimoniul societăţii a unor importante cantităţi de deşeuri metalice şi cauzând un prejudiciu în valoare de cca. 300.000 lei. Totodată, aceştia au acceptat să vândă alte deşeuri metalice decât cele menţionate în documentele de livrare.
Membrii grupului infracţional organizat sunt cercetaţi în libertatee pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Iniţial, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, dar imediat după expirarea mandantului, respectiv vineri, aceştia au fost eliberaţi în urma unei decizii a Tribunalului Dolj.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite