Fructele şi legumele comercializate în Olt sunt sigure pentru consum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele produse sau comercializate în judeţ pot fi mâncate cu încredere
Fructele şi legumele produse sau comercializate în judeţ pot fi mâncate cu încredere

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt au prezentat un punct de vedere oficial cu privire la siguranţa consumului de legume şi fructe provenite atât din producţia judeţului, cât şi din schimburi intercomunitare şi importuri.

Oltenii pot mânca cu încredere castraveţi dar şi alte legume sau fructe, spun cei de la DSVSA Olt. „Din controalele şi analizele efectuate în pieţele agroalimentare, hipermacheturile şi unităţile care comercializează legume şi fructe din judeţul Olt, nu s-au semnalat motive legate de siguranţa alimentară, atât pentru producţia autohtonă, cât şi pentru produsele provenite din schimburi intercomunitare şi din importuri. Se va monitoriza în continuare comercializarea produselor alimentare de origine nonanimală, legume şi fructe",  se arată în comunicatul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Olt.
Şi specialiştii de la DSP Olt liniştesc populaţia. „În baza parteneriatului intern cu autoritatea în domeniu – DSVSA, în contextul acţiunilor de monitorizare a riscului de îmbolnăvire cu E. Coli – tulpina epidemică, în judeţul Olt situaţia se prezintă astfel: nu s-au identificat importatori direcţi ai produselor suspecte cauzatoare de toxiinfecţii alimentare, pe plan intern este instituit sistemul de monitorizare a producţiei legumelor şi fructelor, de castraveţi în principal. DSVSA, pentru orice suspiciune din partea consumatorilor sau producătorilor, asigură diagnosticul legumelor şi fructelor puse în discuţie”, spun cei de la DSP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite