Fratele maestrului Nicolae Truță, găsit spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nenorocirile se țin lanț de familia maestrului Nicolae Truță
Nenorocirile se țin lanț de familia maestrului Nicolae Truță

Cutremur în familia celebrului pictor Nicolae Truță. Fratele acestuia, Dumitru Truță, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit spânzurat ieri după-amiază, în curtea casei sale din orașul Balș. Din primele cercetări se pare că nimeni nu a putut să furnizeze informații care să indice de ce acesta ar fi decis să-și pună capăt zilelor.

Fratele pictorului a fost găsit spânzurat de un copac din curtea casei. Persoana care l-a găsit în această ipostază a fost unul dintre vecinii săi, Sârbu Nicolae.
“Vecinul său a sunat la numărul de urgență 112 și a spus că l-a găsit spâzurat. Totul s-a petrecut ieri, în jurul orelor 16.00. Din cercetarea făcută de noi la locul faptei nu am găsit niciun motiv care să ne spună că acesta ar fi avut vreun motiv anume ca să se spânzure. Nu am găsit nici urme de violență pe corpul victimei”, a declarat comandantul Poliției Balș, comisarul-șef Ion Șotea.
Moartea lui Dumitru Truță survine ca un șoc după ce, în august anul trecut, fratele acestuia, celebrul pictor și sculptor oltean Nicolae Truță, a decedat la Spitalul Județean de Urgență din Slatina în urma unui accident vascular cerebral. Maestrul Nicolae Truţă, laureat a cinci premii ale Uniunii Artiştilor Plastici din România și cetățean de onoare a municipiului Slatina, a murit la 62 de ani. Cariera sa plastică a însumat 54 de expoziţii personale deschise între anii 1974-2009, la Bucureşti, Timişoara, Slatina, Craiova, Sibiu, Rm. Vâlcea. De-a lungul vieţii a participat la peste 250 de expoziţii naţionale, interjudeţene, judeţene sau de grup. Picturi și sculpturi ale sale se regăsesc în multe instituții din Slatina și nu numai. Cu câțiva ani înainte, fiul lui Nicolae Truță a decedat în urma unui grav accident de circulație.
 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite