Fonduri europene pentru trei centre în Olt destinate copiilor aflaţi în situaţii de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua de servicii comunitare de prevenire a separarării copilului de familia sa cuprinde la nivelul judeţului nostru trei centre de îngrijire de zi, ce vor fi înfiinţate în mediul rural. Finanţarea subproiectelor a fost atribuită în urma unui concurs.

Comunele Sârbii Măgura, Cungrea şi Bărăşti au fost incluse în proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. Proiectul a fost demarat la nivel naţional, după ce Guvernul României a obţinut un împrumut de 10 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei destinate creării a aproximativ 200 de servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familie şi instruirea a 4300 de angajaţi în domeniul organizării şi acordării de astfel de servicii.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a elaborat trei subproiecte pentru înfiinţarea unor centre de îngrijire de zi. Astfel, în comuna Sârbii Măgura, va funcţiona un centru în satul Vităneşti, pe terenul aferent fostei Şcoli generale Brănişte. Primăria va asigura racordarea la utilităţi, contribuţia suportată de la bugetul local şi cel judeţean fiind de 36.746 euro.

În comuna Cungrea, centrul va fi înfiinţat în satul Oteştii de jos, în clădiea fostei băi comunale. Contribuţia administraţiei locale şi a celei judeţene este de 49.308 euro. Cel de-al treilea centru oltean va funcţiona în comuna Bărăşti, contribuţia consiliuluii local şi cel judeţean fiind de 7821 euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite