Slatina: Focar de infecţie în Vulpeni: zeci de animale moarte stau pe câmp de cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce zeci de cadavre de oi zac împrăştiate de câmpul din comuna Vulpeni şi în zonă mirosea îngrozitor, autorităţile habar nu au de acest focar de infecţie.

Un peisaj macabru i-a cutremurat astăzi pe locuitorii comunei Vulpeni din judeţul Olt. Pe păşunea comunei  zăceau moarte peste 30 de animale, majoritatea dintre ele intrate în putrefacţie şi emanând un miros îngrozitor. Peste 100 de oi, miei şi capre trăiesc în mizerie, de abia ţinându-se pe picioare din cauza lipsei de hrană.
Animalele aparţin lui Dumitru Iordache, de 51 de ani din localitate care deşi a luat de la stat 28 000 de lei pentru subvenţii, omul a băut banii şi şi-a lăsat animalele să moară de foame. „Iarna a fost prea lungă şi furajele s-au terminat de mult. Ce mai făceam rost de coceni de pe la oamenii din sat. Sunt animalele mele, dar nu am avut cu să le hrănesc şi de asta au murit” a spus omul supărat.

Proprietarul amendat de poliţie

Deşi animalele erau moarte de patru zile autorităţile s-au sesizat abia în cursul zilei de ieri. Nimeni nu s-a sesizat că stâna era construită ilegal, că nimemi nu avea grijă de oi sau că în zona miroase foarte urât.
„Am aflat abia ieri că sunt animale moarte pe câmp.Este incredibil în ce condiţii  trăiesc aceste animale” a spus primarul comunei Vulpeni, Dan Iova.
„În cei 24 de ani de serviciu nu am văzut aşa ceva. Pur şi simplu  nu-mi vine să cred că acest om le-a lăsat să moară de foame. Animalele reprezintă un pericol atât pentru oameni cât şi pentru celelalte animale care se hrănesc din această zonă”, ne-a declarat  Florentina Anghel, şef serviciu din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. Autorităţile dau din umeri
Proprietarului animalelor i s-a întocmit dosar penal şi riscă să fie sancţionat de poliţie cu o amendă între 1000 şi 100.000 de lei pentru că a construit stâna pe proprietatea privată a comunei. Bărbatul a mai fost amendat de DSVSA Olt cu 400 de lei pentru neamenajarea spaţiului şi neîngrijirea animalelor şi pentru lipsa asigurării condiţiilor de trai specificate în lege.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite