Slatina: Florăreasa pasionată de drumeţii pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubeşte florile încă de când era copil. În urmă cu şase ani şi-a deschis o mică afacere, o florărie la colţ de stradă din care trăieşte toată familia. Practică acestă meserie cu foarte mult drag şi este foarte pretenţioasă atunci când vine vorba de aranjatul buchetelor.

I-au plăcut dintotdeauna florile, iar în urmă cu şase ani s-a hotărât să înceapă o afacere şi a deschis o florărie. A învăţat foarte repede această meserie şi într-un timp foarte scurt a început să aibă clienţi. Pune foarte mult suflet în ceea ce face şi are grijă ca buchetele de flori vândute de ea să fie cele mai frumoase şi mai proaspete. Îşi întâmpină toţi clienţii cu , iar ca să se întoarcă şi a doua oară, unora dintre ei, le mai face şi câte o reducere. „Tot ce ştiu în acestă meserie am învăţat de la sora mea. Ea a avut răbdare şi m-a învăţat cum se realizează un buchet de flori. Într-o florărie contează foarte mult să ai cele mai frumoase buchete şi cele mai proaspete flori, altfel clienţii nu mai cumpără de la tine. Ca să pot să vând un buchet de flori, trebuie mai întâi să-mi placă mie, numai după aceea îl pun la vânzare”, a spus talentata florăreasă.

Face drumeţii pe munte

Este o persoană foarte comunicativă şi se înţelege bine cu toată lumea. Atât la muncă cât şi acasă îi place să fie înconjurată de flori, iar atunci când termină serviciul merge acasă să aibă grijă de florile din curte. Numai aşa poate încheia ziua de muncă liniştită. „Am acasă foarte multe flori şi îmi place să le îngrijesc. Ca să le menţii frumoase trebuie să ai mare grijă de ele. Trebuie udate zilnic şi îngrijite foarte atent. Dintre toate, cel mai mult îmi plac trandafirii şi am curtea plină. Este foarte relaxant să stai în curte seara şi să îi admiri”, mărturiseşte Petruţa. În timpul liber îi place să călătorească. Pleacă alături de familie în fiecare an la munte, cu cortul. Îi plac foarte mult drumeţiile pe munte şi se simte în largul său atunci când este în mijlocul naturii. „Este o pasiune mai veche mersul pe munte. De fiecare dată când pot şi am timp liber fug la munte. Îmi place foarte mult aerul proaspăt şi mai ales peisajele superbe pe care ţi le oferă munţii. Îmi place să merg cu cortul şi să stau în mijlocul naturii. Este foarte relaxant şi mai ales sănătos”, A spus Petruţa.

Criza ofileşte florile

Singura nemulţumire a Petruţei este că micuţa florărie nu mai merge la fel de bine ca înainte. Odată cu venirea crizei clienţii nu mai vin la fel de des ca înainte să cumpere flori. „Oamenii nu mai au bani şi asta se vede. Vânzările au scăzut aproape la jumătate din cât vindeam înainte. Am încercat să mai lăsăm şi din preţ, dar nu poţi reduce prea mult pentru că rămâi fără niciun profit. Sper să treacă cât mai repede aceste vremuri”, a spus nemulţumită florăreasa.


Profil:
Născută : 24 mai 1977, Slatina
Studii: Liceul Economic Slatina
Idealuri: Vrea să îşi dezvolte afacerea


Întrebări:
Care sunt cele mai căutate flori pe timp de criză?
P.B. Clienţii cumpără florile mai ieftine pe vremurile acestea. Nu se mai caută buchetele deosebite care sunt puţin mai scumpe. Ca să facă economie, aceştia cunpără în general gerbera, crizanteme, garoafe şi trandafiri.
Care este cel mai de preţ lucru în viaţă?
P.B. Întotdeauna pe primul loc va fi familia .Îmi iubesc foarte mult apropiaţii şi aş face orice ca ei să fie fericiţi. Pe locul doi se află florăria, pentru că de pe urma ei trăim.
Ce-i place?
Admir foarte mult oamenii serioşi care se implică într-un lucru pe care l-au început. Îmi place sinceritatea şi bunul simţ. În ultimul timp oraşul nostru s-a schimbat foarte mult. Este mult mai curat şi arată foarte bine.
Ce nu-i place?
Mentalitatea oamenilor care nu s-a schimbat nici până acum şi vremurile în care trăim.Nu suport minciuna şi oamenii răi. Nu îmi plac cei care nu se ţin de cuvânt şi mai ales cei care uită când au fost ajutaţi.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite