Fiul primarului din Topana,încătuşat şi bătut de poliţiştii din Argeş. Primarul Barbu: "Eram în telefon, când îi cărau pumni!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Florin Barbu (23 de ani) a fost încătuşat după un scandal cu poliţia produs la Piteşti. Tatăl său, edilul din comuna olteană Topana spune că îi va acţiona în instanţă pe cei doi poliţişti care l-au bătut.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Fiul primarului venise la Piteşti împreună cu un prieten pentru a tracta o remorcă parcată pe strada Depozitelor. Conflictul cu poliţiştii a pornit după ce aceştia i-au solicitat să se legitimeze, strada pe care pătrunseseră fiind cu "acces interzis". Agresivitatea tinerilor i-a determinat pe oamenii legii să recurgă la forţă, folosind spray-ul lacrimogen, după care i-au încătuşat şi i-au dus la secţie pentru audieri.

"Pentru că nu au vrut să se legitimeze, poliţia comunitară a cerut ajutorul poliţiei naţionale. Doi poliţişti s-au deplasat la faţa locului, le-au cerut celor doi tineri să se legimiteze, aceştia au refuzat, au devenit agresivi verbal şi fizic. Apoi au fost încătuşaţi şi duşi la secţie", a declarat Dănuţ Dinu de la IPJ Argeş.

"Au boxat doi copii nevinovaţi!"
Primarul Gheorghe Barbu susţine că poliţiştii au fost agresivi cu fiul său, imediat ce au auzit că tatăl vine de la primărie să-i aducă documentele. "Poliţiştii au vrut să-şi arate puterile şi au boxat doi copii nevinovaţi. A plecat totul de la faptul că e fiu de primar. În momentul când băiatul a spus că vine tata de la primărie să-mi aducă documentele, că le-am uitat, au devenit agresivi. Eram în telefon cu el în momentul când îi cărau pumni. L-au bătut în maşină, apoi la secţie. Voi aduna probele necesare şi îi voi acţiona pe cei doi oameni ai legii în instanţă", spune edilul.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, declară că poliţia din localitate îl cunoaşte pe băiatul primarului ca un tânăr liniştit şi nu au avut nicio problemă cu acesta.

Florin Barbu s-a ales cu amendă în valoare de 100 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite