Slatina: Clădirea Finanţelor Publice are nevoie de reparaţii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul va fi reparat cu bani de la Ministerul Finanţelor, însă din cauza unei contestaţii apărute la licitaţia lucrării, reabilitarea a fost amânată.

Plăcile de pe faţada clădirii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) au început să se desprindă cu câţiva ani în urmă, lifturile sunt vechi şi nesigure, iar o parte din tâmplărie, cea din lemn, este veche de 13 ani şi trebuie înlocuită. Acum, zona din apropierea clădirii este împrejmuită, iar oamenii care trec pe lângă imobil sunt întâmpinaţi de mesajul „ ATENŢIE! Pericol de accident! Cad Plăci!“. Garajele aflate la subsolul clădirii au fost inundate zilele trecute, din cauza unor probleme la sistemul de scurgeri pluvuiale.
Imobilul cu 7 etaje a fost dat în folosinţă în anul 1996 şi reprezenta atunci cea mai mare şi mai modernă clădire din judeţ. Au trecut însă mai bine de 10 ani de la inaugurare, iar în tot acest timp nu a mai fost făcută nicio reparaţie. Abia acum se fac demersuri pentru reabilitarea termică a clădirii şi înlocuirea ascensoarelor.

Lucrările se vor încheia în 2010

Pentru reabilitarea clădirii, Ministerul Finanţelor va cheltui peste 1 500 000 lei, valoarea fiind estimată fără TVA.  Începerea lucărilor este însă amânată din cauza unei contestaţii. „Pentru proiectul «Reabilitare termică şi înlocuire ascensoare la DGFP Olt» au fost depuse 7 oferte. În urma licitaţiei, a fost desemnată câştigătoare o firmă din Bucureşti, însă o altă societate din Argeş, care a participat la licitaţie, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (SNSC). Vor fi lipite în primul rând plăcile din marmură de pe faţada clădirii şi vor fi înlocuite 2 dintre ascensoare, în prima fază“, a spus Victor Mitran, directorul DGFP Olt.
Întrucât nu se ştiu data la care va fi soluţionată contestaţia şi nici verdictul dar de SNSC, reprezentanţii instituţiei nu pot preciza o dată clară pentru începerea lucrărilor. Cert este că, potrivit proiectului, reabilitarea va dura 12 luni şi va începe anul acesta. Ministerul Finanţelor va aloca banii în două traşe, una în 2009, cealaltă în 2010.

Aflaţi părerea slătinenilor despre clădirea Finanţelor Publice în ediţia de astăzi a ziarului Adevărul de Seară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite