Slatina: Au început reparaţiile la clădirea Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Au început reparaţiile la clădirea Finanţelor
Slatina: Au început reparaţiile la clădirea Finanţelor

După ani întregi de aşteptare, clădirea finanţelor va fi, în sfârşit, reabilitată. Lucările au început în această dimineaţă, cu fixarea plăcilor de pe faţadă şi vor dura 12 luni.

Mai mulţi muncitori au escaladat în această dimineaţă clădirea Direcţiei Generală a Finanţelor Publice din Slatina. Echipaţi cu corzi de susţinere şi căşti de protecţie, oamenii au fixat, cu ajutorul unor dibluri metalice, plăcile de marmură de pe faţada clădirii. Trecătorii se uită cu admiraţie la „alpinişti“ şi spun că abia aşteaptă să vadă lucrarea terminată.

„Este foarte bine că s-au gândit să renoveze clădirea asta. Era păcat să o lase în paragină că este foarte frumoasă, cea mai frumoasă după cea a Prefecturii. Ar fi bine să pună alte plăci în locul celor care au căzut, că acum se vede urât, parcă ar fi părăsită“, a spus Virgil Antonescu, un pensionar care privea în această dimineaţă muncitorii ancoraţi pe imobil.

Lucrări întârziate

Clădirea impunătoare a fost dată în folosinţă în anul 1996, iar de atunci nu s-a făcut nicio reparaţie la imobil. Plăcile de marmură de pe faţadă au început să se desprindă încă de acum câţiva ani, iar anul acesta zona a fost împrejmuită pentru a se preîntâmpina accidentele.
Costurile reabilitării vor fi acoperite, în totalitate, de Ministerul Finanţelor. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie, iar începerea reparaţiilor a fost amânată din cauza unei contestaţii depuse de o firmă din Argeş. În final, câştigătoare a fost desemnată firma Everest Construct Rope, din Bucureşti.
Pentru reabilitarea clădirii, Ministerul Finanţelor va cheltui peste 1 500 000 lei, plus TVA. Cu aceste fonduri vor fi fixate plăcile de pe faţadă, va fi înlocuită tâmplăria din lemn şi vor fi înlocuite două din cele patru ascensoare.  Potrivit proiectului, reabilitarea va dura 12 luni. Ministerul va aloca banii în două traşe, una în 2009, cealaltă în 2010.

Directorul instituţiei, Victor Mitran,  a refuzat să dea vreo declaraţie şi informaţii exacte  despre acest subiect.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite