FOTOGALERIE: Femeie salvată dintr-o fântână cu ajutorul buldoexcavatorului în comuna Corbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O amplă desfăşurare de forţe a pompierilor din Scorniceştia avut ca finalitate, în cursul zilei de astăzi, salvarea unei femei în vârstă de 70 de ani care căzuse în fântâna proprie cu diametrul de numai 40 de centimetri. Pentru a o putea extrage pe femeie din fântână a fost nevoie de ajutorul unui buldoexcavator.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a intervenit astăzi, 29 mai, în jurul orelor 09.00, în satul Ciureşti din comuna Corbu, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână aflată în gospodăria proprie. Cel care a anunţat autorităţile a fost soţul femeiii, care a sunat la numărul de urgenţă 112. La locul intervenţiei s-au deplasat pompierii de la Staţia Scorniceşti cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, precum şi un echipaj pentru acordarea primului ajutor.
„În momentul sosirii salvatorilor la locul intervenţiei, victima Gherghina R., în vârstă de 70 de ani, era blocată între primul şi al doilea tub al fântânii cu diametrul de aproximativ 40 cm. Intervenţia a fost îngreunată de dimensiunea redusă a tuburilor fântânii, care nu au permis servanţilor noştri să coboare până la victimă. De aceea, pentru salvarea femeii a fost necesară scoaterea primului tub unde victima se afla blocată în zona umerilor. În sprijinul militarilor au venit şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea respectivă cu un buldoexcavator. Doar cu ajutorul utilajului am reuşit să îndepărtăm primul tub al fântânii şi, apoi, să extragem victima din interiorul fântânii”, a declarat plt. Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Pacienta a fost preluată de personalul medical şi paramedical de la faţa locului în stare conştientă, agitată. Aceasta prezenta politraumatisme şi dureri la membrul inferior stâng, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Slatina. Deocamdată nu se ştie cu siguranţă dacă a vrut să se sinucidă sau i s-a făcut rău.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite