Slatina: Femei din toată ţara s-au luptat pentru un job de „căpşunar“, la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de persoane din ţară, la selecţia din noiembrie, de la Slatina
Mii de persoane din ţară, la selecţia din noiembrie, de la Slatina

Peste 1.500 de persoane din toate colţurile ţării au venit la Slatina pentru a pleca la cules de căpşuni  în Spania. 500 de locuri de muncă au fost puse la „bătaie” de angajatorul spaniol.

Mii de femei din toată România s-au adunat astăzi la Slatina în speranţa că vor obţine un loc de muncă în Spania la cules de căpşuni prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţelor de Muncă (ANOFM). Acestea au stat la coadă de miercuri dimineaţă, iar majoritatea au petrecut noaptea afară, în frig, pentru a prinde un loc în faţă la coada formată din zeci de persoane. Încă de la primă oră a dimineţii în faţa Casei de Cultură a Tineretului sute de persoane s-au postat la coadă pentru a obţine mult râvnitul „Contract de Trabajo”, actul prin care speră majoritatea femeilor că le va oferi o nouă şansă în viaţă şi le va scoate din criză. „Am venit de ieri dimineaţă şi am petrecut noaptea afară, în frig. Până dimineaţă am îngheţat. Sper să merite acest efort şi să plec în Spania la muncă. În România nu mai poţi munci. Salariile sunt foarte mici, iar angajatorii îşi bat joc de tine.  Îmi doresc foarte mult să plec din ţară”, a spus Lenuţa Grădinaru, şomeră din Buzău.

Peste 1500 de participanţi pentru 500 de locuri de muncă

aaaaa

Ana Maria Bericean este fericită că va pleca în Spania

Printre fericitele care au trecut de preselecţie şi au semnat contractul de muncă se află Ana Maria Bericean de 25 de ani din Alba Iulia. „Am trecut prin multe ca să ajung aici, dar sunt foarte fericită că plec. Am mare nevoie de aceşti bani şi de abia aştept să încep munca”, a spus tânăra. În cele două zile ale bursei, au participat peste 1500 de persoane atrase de cele 500 de locuri de muncă oferite de un angajator spaniol la cules de căpşuni. Cei admişi vor fi plătiţi în funcţie de realizarea normei de lucru cu un salariu cuprins între 650 şi 850 de euro. „Contractele sunt garantate de ANOFM care a verificat angajatorul, iar persoanele angajate beneficiază de toată protecţia în ceea ce priveşte securitatea la locul de desfăşurare a activităţii”, a spus Cristinel Cârloganu, director AJOFM Olt.
„Trebuie să aibă condiţie fizică pentru a putea lucra în agricultură. De asemenea se ţine cont de experienţă, dacă a mai lucrat în domeniul agricol.”, a spus Cârloganu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite