Slatina: Familiile celor arestaţi au ameninţat că îşi dau foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Familiile celor arestaţi au ameninţat că îşi dau foc
Slatina: Familiile celor arestaţi au ameninţat că îşi dau foc

Poliţiştii continuă filtrele pentru depistarea altor şase persoane implicate. Până în prezent au fost arestaţi şase rromi, iar pe numele altor şase au fost eliberate mandate de arestare.

Un alt cetăţean de etnie rromă implicat de scandalul de sâmbătă seara din Caracal a fost prins aseară de poliţişti. Acesta a fost arestat în urma filtrelor făcute de oamenii legii în cartierul de rromi din localitate. Până acum au fost arestaţi pentru 29 de zile 6 cetăţeni, iar alte 6 persoane sunt căutate de poliţişti, pe urmele lor eliberându-se mandate de arestare.

Oamenii spun că vinovaţii sunt în libertate

Cei şase rromi reţinuţi în scandalul de la Caracal au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi li s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Familiile celor şase au făcut ieri după-amiază un adevărat spectacol în faţa Parchetului, ameninţând că îşi vor da foc, în cazul că persoanele reţinute nu vor fi eliberate cât mai repede. Oamenii spun că adevăraţii vinovaţi sunt în libertate şi că nu se vor lăsa până nu îşi vor vedea rudele eliberate.

„Una dintre persoanele reţinute este cea care a intrat cu maşina în cordonul de poliţişti şi este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor, iar ceilalţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
„Eu îmi doresc să aplanez conflictul între Codiţă şi restul rromilor. Un singur lucru este cert, Remus Rădoi  vrea să conducă oraşul. De doi ani de când a venit la noi o ţinem din scandal în scandal. Eu singur voi merge la poliţie şi voi discuta de fiecare dată când vor mai fi astfel de probleme. Am ajuns de râsul lumii. Până şi regele Cioabă ne-a sunat şi ne-a zis că la noi e vestul sălbatic“, a spus Sali Nicolae, ales ieri preşedinte al rromilor din Caracal, în locul lui Mihai Gheorghe.

Tot ieri, după ce a dat mai multe ture cu maşina prin faţa Judecătoriei, Remus Rădoi a intrat la procurori pentru a fi audiat, declarând că este nevinovat. „Dacă se adeverea că eu am fost cel care a pornit scandalul, eram şi eu arestat. După cum vedeţi, eu am venit de bună voie aici“, a spus Remus Rădoi.  

Filtre în tot judeţul

Acesta a spus că în urmă cu o săptămână a fost avertizat să plece din oraş pentru că i se pregăteşte ceva, adăugând că fratele lui, care lucrează la SPP, a aflat de plan prin ascultarea telefoanelor. Poliţiştii olteni continuă cercetările, pentru că mai au de găsit alte şase persoane. Sunt organizate filtre de poliţie în tot judeţul, iar pe străzile Caracalului poliţiştii patrulează zi şi noapte, pentru a preîntâmpina reizbucnirea scandalului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite