Familie bătută măr la Iancu Jianu de doi bărbaţi însetaţi de răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din comuna Iancu Jianu a fost luată “din pat” şi snopită în bătaie de către doi bărbaţi în dimineaţa zilei de sâmbătă, orele 04.30. Agresorii se pare că şi-au plănuit bine gestul pentru când au ales să îşi pună în aplicare atacul, la baza acestuia fiind răzbunarea unui conflict mai vechi. Acum, cei doi agresori riscă ani grei după gratii.

Poliţiştii au fost alertaţi în dimineaţa zilei de sâmbătă – 5 mai, orele 04.30, de către Jenică A., în vârstă de 38 de ani, din comuna Iancu Jianu, care a reclamat că un scandal se află în plină desfăşurare în locuinţa vecinului său. În fapt, cel care i-a sesizat pe oamenii legii a invocat chiar folosirea unei arme în scandalul respectiv.
“La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Balş, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Olt al IPJ Olt. Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că două persoane, respectiv Marian M., de 32 ani, din municipiul Slatina, şi Dănuţ A., de 26 ani, ambii originari din comuna Iancu Jianu, au pătruns prin violenţă în locuinţa lui Constantin B., de 24 ani din aceeaşi localitate. Odată pătrunşi în casa cu pricina, agresorii l-au lovit pe proprietar, dar şi pe tatăl său, Gheorghe B., în vârstă de 44 ani. Agresorii nu s-au limitat la a-i lovi pe cei doi membri ai familiei respective, ci au distrus parţial şi un autoturism care se afla parcat în curtea casei”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt, care a precizat că la baza producerii incidentului pare să fii fost un conflict mai vechi.
În urma cercetărilor derulate la faţa locului, poliţiştii nu au găsit niciun fel de arme, tuburi sau alte probe care să ateste că s-ar fi folosit o armă de foc în conflictul cu pricina. Proprietarul casei, Constantin B., care a reclamat şi el poliţiştilor că a fost împuşcat, a fost prezentat la Serviciul de Medicină Legală Olt ce a stabilit că “prezintă leziuni traumatice care au putut fi produse cu corpuri contondente şi, posibil, prin împuşcare cu arme de foc, cu menţiunea că viaţa victimei nu a fost pusă în pericol”. Locuitori ai comunei spun că acesta este cunoscut în sat ca fiind o persoană extrem de violentă, de unde i s-ar fi tras şi întâmplarea mai sus menţionată.
Cei doi agresori sunt acum cercetaţi în libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, distrugere şi violare de domiciliu, fapte pentru care riscă până la zece ani închisoare. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a celor doi suspecţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite