FOTO/ Sute de persoane au alergat cot la cot pentru sănătate, într-un cros organizat la Drăgăneşti-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de persoane, majoritatea tineri, au participat la cros
Sute de persoane, majoritatea tineri, au participat la cros

316 concurenţi din tot judeţul s-au înscris la crosul „Ziua Olimpică” organizat ieri după-amiază la Drăgăneşti-Olt. Cel mai tânăr participant are 12 ani, cel mai vârstnic 54, iar familia cea mai numeroasă a fost compusă din trei membri.

start

Sportivi profesionişti sau amatori, tineri sau adulţi, s-au înscris ieri la crosul „Ziua Olimpică” desfăşurat la Drăgăneşti-Olt. Organizatorii evenimentului au fost Academia Olimpică Română- filiala Olt, Primăria Drăgăneşti şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. Acţiunea face parte dintr-o campanie naţională a Comitetului Olimpic Român, iunie fiind luna destinată mişcării olimpice moderne.
Au luat startul 316 participanţi, care au alergat pe o distanţă de aproape 3,5 km. „Este pentru prima dată când organizăm o asemenea acţiune în oraş. Urmărim promovarea sportului şi spiritului olimpic, acomodarea tinerilor cu viaţa sportivă. Încercăm să transmitem mesajul că mişcarea înseamnă sănătate şi trebuie practicată indiferent de vârstă”, a declarat primarul Sorin Ghiţă.
Primăria a asigurat băuturi răcoritoare participanţilor şi i-a destins cu un spectacol artistic susţinut de ansamblurile „Hora” şi „Rapsozii Oltului” ale Casei de Cultură „Ileana Constantinescu” Drăgăneşti.

Campionii şi-au adjudecat premiile

image

Marian Glişcă a ajuns primul la linia de sosire


Primii care au trecut linia de sosire au fost sportivii de performanţă veniţi de la loturile din Slatina şi Caracal. Câştigători au fost declaraţi în final toţi, cei care nu au reuşit să ocupe primele poziţii pe podium participând la o tombolă cu 50 de premii constând în mobile, cartele SIM şi articole sportive.
Marian Glişcă, de 17 ani, sportiv la CSS Caracal, a încheiat primul cursa. „Nu am câştigat întâmplător, ci după multă muncă de antrenament. Fac atletism de şapte ani şi am câştigat foarte multe medalii. Sunt dublu campiona naţional la ştafetă 4x400.”, spune acesta. Prima fată ajunsă la sosire a fost tot de la Caracal- Grigorie Giorgiana, 14 ani, în timp ce proba de veterani a fost adjudecată de antrenoarea lor, Mirela Vanea.
Cel mai vârstnic participant a fost localnica Ioana Chiriţă, de 54 de ani. „Sunt femeie de serviciu la CEC. Este pentru prima dată când particip la un asemenea cros. Condiţia fizică mi-o menţin zilnic, prin muncă”, ne-a declarat câştigătoarea.

image

Familia Zorzoliu

Cea mai numeroasă familie din concurs, recompensată de către primărie cu o bicicletă, a fost cea a profesorului de sport Iulian Zorzoliu, alături de el alergând soţia Ginela şi sora Constantina. „Crosurile nu sunt o noutate pentru familia noastră. Sunt un obişnuit al acestor manifestări. Anul acesta, în aprilie, am câştigat locul I împreună cu fiul meu Andrei, de 9 ani, la Crosul Sănătăţii de la Bucureşti”, spune acesta.

Cros cu nervi

image

Vanea (a doua din stânga), alături de sportivii câştigători

O cursă ce ar fi trebuit să fie tratată ca una destinată tuturor categoriilor de persoane, nu neapărat sportivilor, i-a dat ceva bătăi de cap antrenoarei CSS Caracal, care a tratat-o ca pe o competiţie şi a participat cu 40 de sportivi. „Nu am fost invitaţi, nu ne-a anunţat nimeni că se ţine acest cros şi, mai mult, am venit degeaba cu 12 copii de 9-10 ani, care nu au fost lăsaţi să participe. Am venit să alergăm pentru sănătate, nu să fim daţi la o parte!” a susţinut aceasta. Preşedintele AOR- Olt Iulian Constantinescu a lămurit neînţelegerea: „Este o competiţie pentru toată lumea, nu numai pentru sportivi. Acţiunea a fost popularizată, iar regulamentul, ce prevede clar că au voie să participe copii peste 12 ani, este afişat pe site-ul comitetului”.

Câştigători


- Juniori, fete: Giorgiana Grigore, Anişoara Ciobanu, Cristina Dogaru;
- Juniori, băieţi: Grigore Gâlniţă, Iulian Zidaru, Silviu Pârvu;
- Open, fete: Alina Văduva, Ramona Ungureanu, Roxana Dinescu;
- Open, băieţi: Marian Glişcă, Cornel Glişcă, Daniel Andrei;
- Veterani, bărbaţi: Nelu Ţacu, Paul Dovan;
- Veterani, femei: Mirela Vanea, Nicoleta Manea, Vasilica Sfetcu;
- Cel mai tânăr participant: Bobi Stroe, 12 ani;
- Cel mai vârstnic participant: Ioana Chiriţă, 54 ani:
- Familia cea mai numeroasă: Iulian, Ginela şi Cosntantina Zorzoliu.

image
image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite