Slatina: Expert în arta urbană şi benzi desenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să picteze de când era copil. Acum este printre primii artişti din ţară care se ocupă de arta urbană  În timpul liber tânărul realizează benzi desenate.

Este îndrăgostit de desen şi pictură de mic copil. Talentul şi pasiunea pentru artă a moştenit-o de la tatăl său. Acesta este unul dintre puţinii pictori din ţară cw pictează în mozaic. Pe lângă pasiunea sa pentru artă, Cristian este un as al computerelor de foarte mult timp. A reuşit să combine cu succes cele două pasiuni, iar la vârsta de 10 ani a primit prima sa tabletă grafică, iar de atunci desenează aproape fiecare personaj pe calculator. Pentru a-şi urma visul de a deveni artist, tânărul este student al Universităţii de Arte din Bucureşti şi este unul dintre puţinii artişti din România care realizează artă urbană. În timpul liber Cristi se întoarce întotdeauna la prima sa iubire, banda desenată. Este un desenator foarte talentat şi a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la concursurile de bandă desenată. „Desenez de când mă ştiu. Tata mă lua cu el atunci când picta biserici, iar în timp ce el picta, eu desenam pe foi. În liceu, toate caietele mele erau pline ochi cu desene. Îmi place foarte mult să fac bandă desenată, totul pornind de la desenele animate şi jocurile pe calculator. Mă simt foarte bine atunci când desenez”, ne-a mărturisit tânărul.

Artă interactivă

„Urban art”, în traducere artă urbană, este principala ocupaţie a lui Cristian. A început încă din liceu să experimenteze acest nou stil de artă, câştigând de fiecare dată concursurile de graffiti organizate în Slatina, Acum are de gând să promoveze această artă şi s-o facă cunoscută tuturor tinerilor. Împreună cu un prieten a format o echipă de „urban art” cu care participă la diferite concursuri de profil. Ca să scoată şi un ban din pasiunea sa, Cristian desenează, la cerere, prin localuri sau  decorează clădiri şi ziduri pentru clienţii săi. „Îmi place foarte mult acest stil pentru că este un mod foarte interesant de comunicare şi în plus este foarte interactiv. Atunci când un desen este gata, oricine poate să adauge sau să modifice diferite elemente, astfel încât pot contribui mai multe persoane la realizarea desenului chiar şi fără să se cunoască”, a spus Cristian. Prandea.

Creează opere de artă digitale

În majoritatea desenelor sale, Cristian se foloseşte de avantajele tehnologiei. Cu ajutorul tabletei grafice şi a programelor speciale pentru realizarea desenelor, tânărul artist creează opere de artă digitale. „Este mult mai uşor şi mai rapid să desenezi pe calculator, deşi nu ai aceeaşi senzaţie atunci când interacţionezi cu materialul. Calculatorul te scapă de foarte multe părobleme. Când desenezi pe calculator poţi modifica sau reveni oricând asupra unei greşeli sau unui element din desen”, a spus tânărul.

Profil:
Născut: 3 decembrie 1987, Baraolt, judeţul Covasna
Studii: student în cadrul Universităţii de Artă , secţia grafică, Bucureşti
Idealuri: Să facă cunoscută tinerilor arta urbană

 Întrebări:
Se câştigă bine din arta urbană ?
C.P. În Romania deocamdată este la început şi sunt destul de puţini care se ocupă cu aşa ceva. E mai greu să rămâi în această branşă, dar în ultimul timp a început să fie din ce în ce mai populară. Sper ca în curând să fie la fel de populară ca în afară.

Care este autorul preferat de benzi desenate?
C.P. Asley Wood este desenatorul care m-a inspirat în realizarea benzilor desenate. Desenele lui sunt foarte expresive şi foloseşte un stil mai apropiat de pictură. Îmi place ca în benzile desenate să folosesc unghiuri diferite iar personajele din desen să fie cât mai expresive.
 
Ce-i place
Oamenii pozitivi şi cei pe care te poţi baza. Imi plac foarte mult jocurile pe calculator şi grafica digitală. În timpul liber îmi plac să desenez. Îmi iau o foaie şi mă apuc de treabă. Aşa îmi vin toate ideile pe care le pun apoi în benzile desenate.

Ce nu-i place
Minciuna şi prefăcătoria. Minciuna este cel mai urât lucru din lume. Nu suport să fiu minţit. Nu îmi place să pierd timpul, să stau degeaba. De fiecare dată găsesc o ocupaţie care să îmi umple timpul.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite