Slatina: Examenul maturităţii, dat la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de tinerii de 18 ani care au susţinut azi ultima probă a BAC-ului s-au aflat şi liceeni de 40 de aniSute de absolvenţi de liceu de peste 20 de ani au susţinut astăzi ultima probă a examenului de Bacalaureat. Aceştia au avut mari emoţii înainte de a intra în sălile de examen

Curtea Colegiului Naţional Carol I a fost luată cu asalt încă de la prima oră de sute de elevi veniţi să dea Bac-ul. Printre elevii claselor a XII-a, veniţi să susţină cel mai important examen din viaţă,  s-au aflat şi colegii lor trecuţi de prima tinereţe care au absolvit forma de învăţământ cu frecvenţă redusă sau seral şi care au venit să dea proba de geografie a examenului de bacalaureat.  Deşi au o experienţă de viaţă mult mai bogată decât colegii lor de 18 ani, aceştia au trăit fiecare clipă dinaintea examenului la intensitate maximă. Chiar dacă au fost primii care au ajuns şi s-au uitat pe liste, tot nu au reuşit să scape de emoţii. „Am venit mai devreme pentru a ne acomoda cu atmosfera. Am mari emoţii şi mi se pare foarte greu să dau acum Bac-ul. Parcă nu am avut niciodată atâtea emoţii ca astăzi. Sper să mă pot concentra şi să iau o notă cât mai mare la geografie”, a spus Ioana Marinescu de 41 de ani.

Colegii mai tineri le-au ridicat moralul celor mai în vârstă

Printre ei s-au aflat totuşi şi colegi mai tineri care au fost mai puţin emotivi. Aceştia i-au încurajat pe cei mai în vârstă şi le-au ridicat moralul înainte de Bac. „Nu am deloc emoţii pentru că nu îmi stă în fire să fiu emotivă. Sper să iau o notă cât mai mare. Dau Bac-ul acum pentru că a trebuit să mă ocup de propria afacere şi de aceea nu l-am dat atunci când a trebuit”, ne-a mărturisit Elena de 28 de ani din Slatina.

La Bac s-au înscris 616 candidaţi absolvenţi ai cursurilor cu frecvenţă redusă şi seral


Astăzi a fost ultima probă a examenului, cea la alegerea în funcţie de profilul şi specializăre. Duminică vor fi afişate rezultatele parţiale, iar camdidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.  Din cei aproximativ 4500 de elevi înscrişi la Bac, 197 din aceştia au absolvit la frecvenţă redusă şi 419 seralul.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite