Examen titularizare 2011 în Slatina. Doi profesori au fost prinşi copiind

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul de titularizare a început la ora 10.00 iar candidaţii au avut la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor.

Sute de candidaţi au susţinut ieri proba de foc a titularizării. Printre aceştia s-a numărat şi un proaspăt absolvent de facultate. Mihai Adrian Stăvărache are 22 ani şi vrea să predea tainele istoriei. Tânărul a susţinut pentru prima oară examenul de titularizare. Nu l-au speriat nici camerele de supraveghere montate în săli, nici subiectele. „Nu mi s-au părut foarte grele subiectele. Am venit din Craiova pentru că şi la noi e nebunie cu posturile. Nici aici nu este niciunul de titular, dar eu am vrut să capăt experienţă, să văd cum e să încerci să fi profesor. Salariile din învăţământ nu sunt deloc motivante, dar atunci când eşti tânăr îşi doreşti să lucrezi în domeniul pentru care te-ai pregătit, iar eu am terminat facultatea de istorie“, a spus tânărul.

image

Mihai Adrian Stăvărache

Spre deosebire de el, Cristina Badea este familiarizată cu atmosfera de la titularizare. Doar camerele video au făcut diferenţa. „Este a patra oară când dau titularizarea. Anul trecut am luat 8,50 dar nu am reuşit să obţin post dar subiectele au fost foarte uşoare atunci. Acum mi s-au părut foarte grele. Eu predau istoria la Caracal, am jumătate de catedră şi vreau să obţin continuitate. Cred că o să fie note foarte mici la istorie anul acesta pentru că a fost foarte greu examenul. Eu nu am venit aici cu gândul de a copia, dar cei care voiau să facă asta nu puteau. Camerele erau chiar deasupra noastră“,  a spus tânăra de 30 ani.

Eliminaţi pentru fraudă

Doi candidaţi care au susţinut ieri titularizarea au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. Cei doi au uitat de camerele video şi de supraveghetori şi au folosit o metodă de copiat la mare modă, hands-free-ul. „Unul dintre candidaţi, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani dat afară din învăţământ disciplinar în anul 1992 susţinea examenul pentru postul de învăţător şi a fost prins cu casca în ureche. A mai fost eliminată o tânără care susţinea examenul pentru postul de educatoare şi care a încercat să fraudeze folosind aceeaşi metodă de copiat“, a explicat Mariana Gheorghe, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Bărbatul susţinea examenul la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina, iar tânăra la Colegiul Tehnic Metalurgic. Rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate pe 18 iulie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite