Examen titularizare 2011 în Slatina. 20 de catedre sunt disputate de aproape 1.400 de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt a scos la concurs cel mai mic număr de posturi titularizabile din ultimii ani. Competiţia este acerbă: aproape 1.400 de candidaţi se bat pe 20 de catedre. Mai mult, examenul este supravegheat video în premieră.

Candidaţii care vin la examenul de titularizare din acest an cu intenţia de a copia, ar fi mai bine să-şi ia gândul. Dacă la bacalaureat IŞJ Olt nu a găsit resursele necesare pentru a monta camere video în sălile de examen, ci numai pe holuri, la titularizare situaţia stă cu totul altfel.
„Am găsit înţelegere la Primăria Slatina, care a reuşit să monteze camere video în sălile de examen pentru titularizare. De săptămâna trecută se lucrează la montarea camerelor de supraveghere în 68 de săli de examen din cinci corpuri de clădiri, acolo unde se desfăşoară concursul. Ne dorim să nu existe suspiciuni şi vrem ca aceste cadre didactice care susţin examenul să nu obţină note sub 5. Sper ca cei mai buni profesori să obţină catedrele“, a spus Mariana Gheorghe, şefa IŞJ Olt. Vor fi supravegheate video sălile de concurs din corpurile A şi B ale Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, corpurile A şi B de la Colegiul Tehnic Metalurgic şi Şcoala Generală „Constantin Brâncoveanu“ din Slatina.

70 de olteni pe un loc la catedră

366 de profesori au depus dosare la IŞJ Olt, cu speranţa că vor prinde un post titularizabil. Vor fi foarte puţin norocoşi pentru că inspectoratul a aprobat pentru anul acesta doar 20 de posturi. Printre cei care s-au înscris este şi Lucreţia Dumitru (40 ani), care vizează o catedră de limba engleză. „Nu am emoţii şi sunt încrezătoare că voi obţine postul. Cunosc limba engleză la perfecţie, am predat 12 ani în America. Este pentru prima dată însă când susţin un concurs de titularizare”, spune candidata. Anul trecut, s-au ocupat prin titularizare 57 de posturi din 72 disponibile, iar în 2009, din 162 de posturi, s-au ocupat doar 77. Concursul se susţine astăzi, rezultatele vor fi afişate pe 18 iulie iar în perioada 22 - 25 iulie va avea loc repartizarea computerizată.





Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite