SLATINA:Ioana Anuţa vrea să câştige Eurovisionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Ioana Anuţa vrea să câştige Eurovisionul
SLATINA:Ioana Anuţa vrea să câştige Eurovisionul

Pasiunea pentru muzică şi talentul i-au schimbat radical viaţa. A cântat cu solişti cunoscuţi, iar acum, cea mai mare provocare pentru ea este participarea la Eurovision Junior, concurs pe care îşi doreşte să-l câştige.

Era la vârsta copilăriei, când părinţii i-au remarcat talentul muzical. Fiind mică nu le-a dat atenţie. Însă mai târziu şi-a dat seama că iubeşte muzica şi a înţeles că trebuie să muncească mult pentru a fi remarcată. „Cânt de când eram mică. Fredonam melodiile de la reclame şi toată lumea îmi spunea că am voce, dar nu am dat atenţie la acel moment“, ne-a povestit Ioana Anuţa. În urmă cu aproape 3 ani a participat la un concurs organizat de şcoala la care învaţă, care a fost şi primul pas spre o carieră muzicală.
„A fost un concurs la şcoală la noi, Ploaia Steluţelor se numea unde am cântat. Aprecierile tuturor ne-au întărit, mie şi părinţilor mei, convingerea că am talent şi că trebuie să mi-l cultiv“, şi-a amintit cântăreaţa.


Şcoala şi muzica îi ocupă tot timpul

În 2007, Ioana a început să se ocupe serios de muzică, chiar dacă asta a însemnat mai puţine ieşiri cu prietenii, mai puţină distracţie şi mai puţină odihnă. „De 2 ani de zile am început să-mi lucrez vocea, la Bucureşti. La început luam lecţii de la un compozitor, el fiind şi cel care m-a impulsionat şi m-a făcut să am încredere în mine, şi în talentul meu“, a spus Ioana. După o perioadă de timp, tânăra a luat o pauză, timp în care a învăţat multe lucruri noi, mai ales cum să se descurce în această lume, nouă pentru ea. „A urmat o perioadă de rodaj de aproape 1 an de zile, timp în care am învăţat cum stau lucrurile în muzică. Imediat după am început să iau lecţii de canto de la Crina Mardare. Sunt foarte mulţumită, mi s-a schimbat foarte mult vocea de când lucrez cu ea“, a explicat cântăreaţa. Ioana are un program foarte încărcat, mai ales că îşi doreşte să aibă rezultate bune şi la şcoală.
„Plec de acasă la 6 dimineaţa, la 10 ajung în Bucureşti, fac 2 ore de canto, după care mă duc direct la şcoală. Seara, când mă întorc acasă trebuie să îmi fac temele pentru că a doua zi am meditaţie“, ne-a povestit cântăreaţa cum se desfăşoară o zi din viaţa ei.


Eurovisionul, cea mai mare provocare


Ioana a cântat cu băieţii de la Alb-Negru, cu Mihai Trăstariu, Anda Adam şi cu Nico. A participat la nenumărate festivaluri şi a câştigat o mulţime de premii însă cea mai mare provocare pentru ea este participarea la Eurovision Junior. Este singura concurentă din tot judeţul şi de aceea speră ca toţi oltenii să fie alături de ea şi să o voteze.
„De când eram mică îmi doream să merg la Eurovision. Sper ca oamenii să mă voteze pentru că îmi doresc cu tot dinadinsul să câştig“, a mai spus Ioana.




NĂSCUTĂ
•• 29 august 1994, Slatina
EDUCAŢIE
•• Clasa a VIII-a Şcoala cu clasele I-VIII „Eugen Ionescu“ Slatina


Ce-i place
•• „Să cânt! Îmi place să şi dansez, să ies cu prietenii,când am timp, să învăţ şi să obţin note bune. Când am timp liber îmi place să mă odihnesc, să mă refac. Vreau să-i fac pe toţi să fie mândri de mine“.

Ce nu-i place

•• „Să fac treburi casnice. Urăsc spălatul vaselor şi să dau cu aspiratorul. Nu-mi plac deloc persoanele care se dau prieteni, oamenii falşi“.

i
•• Ce gen de muzică asculţi?
I.A.: În timpul meu liber, puţinul pe care îl am, îmi place să şi cânt dar să şi ascult muzică. În general ascult muzică uşoară. Îmi place cam toată muzica uşoară, şi mai ascult, din când în când, şi populară.

•• Ce zic profesorii şi colegii tăi despre tine?
I.A.: Toţi profesorii şi colegii mei mă susţin. Întotdeauna au fost alături de mine. Sunt încântaţi, îmi ţin pumnii de fiecare dată când merg la un concurs. Am prieteni în tot oraşul.

 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite