Elevul de la Colegiul “P.S Aurelian” din Slatina a murit din cauza pneumoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia băiatului a fost la locul tragediei
Familia băiatului a fost la locul tragediei

Misterul morții bizare a elevului care a decedat vineri seara în timpul orelor de curs la un liceu din Slatina a fost elucidat. Primele concluzii ale necropsiei indică drept cauză complicații ale unei pneumonii.

Medicii legiști slătineni au stabilit că Alexandru Gabriel Scrieciu, elev la Colegiul Economic “P.S. Aurelian” din Slatina a murit din cauza complicațiilor apărute în urma unei pneumonii netratate corect. Faptul că acesta a neglijat boala și “a dus-o pe picioare” fără să respecte un tratament adecvat a dus la agravarea situației.
“Primele concluzii în urma efectuării necropsiei indică faptul că moartea a avut la bază o pneumonie care a fost neglijată. Trebuia urmat un tratament simplu, dar nu cu medicamente antibiotice cum se pare că ar fi făcut acest elev. Oricum, este vorba doar despre o primă concluzie, nu este rezultatul final pe care îl vom aștepta de la București, deci va mai dura poate cel puțin o lună”, a spus dr. legist Sorin Lesnic.

Un elev bun

Tragedia s-a petrecut vineri în jurul orei 17.30. Alexandru Gabriel Scrieciu (17 ani) era în timpul orei de Planificare Operaţională, atunci când i-a venit rău şi a căzut de pe scaun. Profesoara şi colegii băiatului au sunat de urgenţă la 112, pentru a chema o ambulanţă. Deşi medicii au încercat timp de o oră şi jumătate să-l resusciteze, manevrele nu au dat rezultate. Se pare că elevul se plânsese într-una din pauze că nu se simte foarte bine. Acesta era răcit şi urma un tratament cu antibiotic. Alexandru Gabriel Scrieciu urma să împlinească 18 ani în luna ianuarie. „Băiatul făcea parte dintr-o clasă foarte bună. Era un elev bun, conştiincios şi nu avea absenţe. Toată lumea este în stare de şoc“, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.
Alexandru Gabriel Scrieciu nu era singur la părinţi, el mai avea o soră.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite