Elevii şi profesorii olteni, pontaţi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii îşi vor cumpăra cartele
Liceenii îşi vor cumpăra cartele

Sistemul de acces în şcoală pe baza cartelelor magnetice se va introduce şi în unităţile de învăţământ din judeţul Olt. Scopul acestui proiect este reducerea absenteismului şcolar.

Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt au anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că elevii şi profesorii olteni vor fi pontaţi la intrarea şi ieşirea din şcoală. Proiectul privind introducerea sistemului de acces în şcoală pe baza cartelelor este iniţiat de Ministerul Educaţiei şi agreat de ISJ Olt. „O să găsim resursele necesare ca până la sfârşitul semestrului I -  începutul semestrului II să punem în practică acest sistem de pontaj pentru elevi şi dascăli. Prioritate o să aibă liceele şi şcolile profesionale“, a spus Mariana Gheorghe, şefa ISJ Olt.
Potrivit acesteia, nu va fi organizată o licitaţie la nivel naţional sau local, iar fiecare unitate şcolară va trebui să găsească resursele necesare pentru implementarea acestui proiect. Principalul scop este reducerea absenteismului şcolar, care este în creştere în judeţul Olt. Graţie acestui sistem, elevii chiulangii vor fi identificaţi uşor, iar părinţii lor vor fi anunţaţi în timp real.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite