Slatina: S-a furat bustul din chirpici al Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: S-a furat bustul din chirpici al Elenei Udrea
Slatina: S-a furat bustul din chirpici al Elenei Udrea

Frumuseţea ministrului turismului, Elena Udrea, urma să fie ilustrată printr-un bust din chirpici, realizat de Cătălin Mihalache, un tânăr din Milcov.

Un moment de neatenţie a fost suficient pentru ca bustul reprezentând-o pe Elena Udrea să dispară de la Milcov. Un artist din localitate lucra, de câteva zile, la realizarea unei statuete din chirpici reprezentând-o pe „blonda de la Controceni“. Ieri, când s-a întors acasă, a rămas uimit să observe că lucrarea sa, neterminată încă, a dispărut.
Cătălin Mihalache, olteanul care îşi dorea să o aibă pe Udrea în curtea sa, crede că autorul furtului a fost o persoană cu intenţii rele. „Nu ştiu de ce l-au furat, pentru că era neterminat şi nu aveau ce face cu el. Făcusem doar partea de sus, bustul, pe care îl şi colorasem. În plus, era din chirpici, că nu am avut bani de alt material. Doamnea Udrea este frumoasă şi ar fi meritat un bust mult mai scump, dar nu am avut bani pentru materiale mai scumpe. Cred că a luat-o cineva care o apreciază de doamna Udrea.

Elena Udrea, înlocuită cu Statuia Liberătţii

Olteanul mărturiseşte că statueta din chirpici a fost făcută doar pentru antrenament. „Nu am depus plângere la poliţie şi nici nu bănui pe cineva de acest furt. Nu voi reface statueta Elenei Udrea. Acum vreau să fac Statuia Libertăţii, pentru cineva din Potcoava. Bustul din chirpici a fost, pentru mine, un antrenament“, spune Cătălin.
Bărbatul a  pictat în culori vii pereţii casei, iar curtea şi-a înfrumuseţat-o cu statuete sugestive. „Aici am porcul cu cravată, un simbol am zilelor noastre, iar aici am înfăţişat Regele Revelion“, îşi prezintă artistul lucrările inedite.
Donald Duck, piticii din Albă ca Zăpada sau ciupercile multicolore sunt numai câtvea din obiectele care fac din curtea artistului un adevărat muzeu de bună-dispoziţie.
Una dintre lucrările sale este expusă într-un muzeu din New York. „L-am realizat pe prinţul Charles în stilul om-animal. L-am făcut să semene cu un cangur. Nu mi-a luat decât o zi să realizez această lucrarea grafică“, spune Cătălin. După Prinţul Charles, a urmat Yaser Arafat, pe care l-a făcut să semene cu o cămilă, într-o statuie de 2,5 metri. În curtea sa au mai fost Mircea Geoană şi Gigi Becali, iar acum îl pictează pe Barak Obama. „Îmi vin mereu idei pe care alţii nu le au. Uneori îmi impun să mă opresc, pentru a nu deveni robul ideilor“,a declarat, pentru Adevărul de Seară, Cătălin Mihalache.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite