Slatina: Echiparea maşinii pentru iarnă: Un lux pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O anvelopă de iarnă costă între 250 şi 490 de lei
O anvelopă de iarnă costă între 250 şi 490 de lei

Deşi sezonul rece bate la uşă, iar toţi şoferii slătineni ştiu că a venit timpul pentru a începe pregătirea maşinii de iarnă, aceştia nu prea se înghesuie să calce pragul magazinelor auto.

Chiar dacă majoritatea magazinelor de profil se întrec în oferte de sezon pe timp de criză, conducătorii auto spun că echiparea maşinii este foarte costisitoare şi preferă să amâne aceste cheltuieli. Vânzătorii de piese şi accesorii auto îşi aşteaptă nerebdători clienţii care altadată umpleau magazinele. „Noi ne-am pregătit cu foarte multe oferte pentru sezonul rece. Avem cele mai bune preţuri. Deocamdată nu prea se înghesuie lumea. Majoritatea vin să se intereseze de preţuri”, a spus Răzvan Catană, angajat al unui magazin de piese auto din Slatina. Şoferii sunt conştienţi de importanţa pregătirii maşinii pentru iarnă, dar dau din umeri atunci când vine vorba de bani.  „Ştim cu toţii cât de importante sunt cauciucurile de iarnă pe zăpadă, dar pe vremurile acestea nu ştiu câţi îşi pot permite aceste cheltuieli. Numai încălţarea maşinii cu patru cauciucuri te costă două salarii minime pe economie”, a spus Vasile Căruntu, şofer slătinean.

Venirea iernii îngheaţă buzunarul şoferilor

În funcţie de marcă, o anvelopă de iarnă costă între 250 şi 490 de lei, iar preţul poate creşte în cazul unor cauciucuri de dimensiuni mai mari. De asemenea, o vizită la service, vă mai scoate din buzunar încă 80 de lei.

O vizită la mecanic vă scoate din buzunar 80 de lei

O vizită la mecanic vă scoate din buzunar 80 de lei

La aceste cheltuieli se mai adaugă schimbarea uleiului de motor şi a antigelului, care vă vor micşora bugetul cu apropae 200 de lei. În total, această investiţie, în funcţie de modelul maşinii, se ridică la aproape 2000 de lei. „Toate aceste operaţiuni sunt foarte importante pentru funcţionarea maşinii în condiţii optime pe timp de iarnă. Şoferii trebuie să acorde o mare importanţă şi sistemului de dejivrare interioară, dezaburire şi încălzire, fără de care nu se poate circula în sezonul rece”, a spus Iulian Doncescu, mecanic auto.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite