Slatina: Nicu Durlă, directorul care iubeşte turismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 18 ani le oferă slătinenilor vacanţe de vis în ţară şi în străinătate. Mărturiseşte că nu s-a îmbogăţit din turism, dar a străbătut lumea şi a cunoscut mulţi oameni.

În 1991 a înfiinţat împreună cu soţia sa, Mioara, prima agenţie de turism din Slatina, Oltextur. Începutul a fost greu, însă acum agenţia soţilor Durlă a ajuns să fie cunoscută în întreg judeţul pentru seriozitatea serviciilor. „Soţia lucra la Oficiul Judeţean de Turism şi legea i-a permis să ia agenţia din Slatina. Am fost însă nevoiţi să preuăl toţi angajaţii şi toate contractele cu hoteluri pe care nu le cunoşteam. În al doilea an de funcţionare am încheiat alte contracte şi am început să avem mai mulţi turişti“, îşi aminteşte Nicu Durlă.

Românii plecau în Iugoslavia, Polonia şi Ungaria

Pe vremea aceea, litoralul românesc şi staţiunile balneare erau preferate de olteni pentru vacanţele de vară. Puţini erau cei care apelau la serviciile unei agenţiei de turism pentru a merge în excursii în străinătate. „Oltenii mergeau în general în fostele ţări sovietice, Iugoslavia, Ungaria, Polinia, în interes personal, nu ca turişti. Apoi, lucurile au început să se schimbe, au început să acorde o atenţie mai mare turismului“, explică direvtorul de la Oltextur.
Dacă primul an a fost cel mai greu, în anii următori agenţia soţilor Durlă a încheiat contracte cu cei mai buni pateneri din turismul românesc şi extern, iar oamenii au început să apeleze cu încredere la serviciile oferite de Oltextur.

Seriozitatea este cheia succesului

Acum, la 18 ani de la înfiinţarea agenţiei, Nicu Durlă se bucură să vadă că mulţi dintre slătineni le calcă an de an pragul. Pentru a fi siguri că turiştii săi au parte de cele mai reuşite vacanţe, soţii Durlă obişnuiesc să viziteze fiecare destinaţie turistică, înainte să îşi trimită clienţii acolo. „Consider că seriozitatea şi personalul cu experienţă au fost principalele noastre atuuri. Noi nu ne-am minţit niciodată clienţii, nu le-am spus că vor avea lux pe bani puţini, le-am explicat de la început avantajele şi dezavantajele unui sejur. Suntem conştienţi că, după un an de muncă, turişti trebuie să aibă o vacanţă cât mai plăcută pentru a reveni la noi şi anul următor“, explică directorul de la Oltextur.
Deşi clienţii cer foarte multe detalii înainte să decidă ce destinaţie aleg pentru vacanţă, soţii Durlă sunt dispuşi să stea chiar şi o oră la discuţii cu fiecare turist. „Sunt oameni care întreabă şi dacă pe plajă nisipul este fin sau are pietricele. Noi nu ne supărăm nicoodată şi ni se pare normal ca turistul să fie cât mai informat despre locul în care urmează să meargă. Le explică, cu răbdare, tot ce doresc să afle“, mai spune Nicu Durlă.
Nu sa îmogăţi de pe urma agenţiei de turism, însă a cunoscut locuri din întreaga lume şi oameni de toate felurile. „Pentru noi contează mai mult bogăţia spirituală, nu banii. În cei 18 ani care au trecut de când am deschis agenţia am călătorit foarte mult, am cunoscut multe locuri şi mulţi oameni, iar asat contează mai mult decât latura materială “, mărturiseşte directorul agenţiei.

Întrebări şi răspunsuri
•• Care dintre locurile pe care le-aţi vizitat v-a plăcut cel mai mult?
N.D. Mi-au plăvut toate, însă cel mai mult mă impresionează Austria. Am fost de multe ori acolo, însă de fiecare dată când merg la Viena simt prin toţi porii civilizaţia europeană. Revizitez cu plăcere şi Franţa.

•• Turismul v-a schimbat personalitatea?
N.D. Da, am învăţat să fiu mai înţelept, să mă pliez după personalitatea fiecăruit turist, să comunic mai bine cu oamenii. Eu am terminat Cibernetica, însă apoi am realizat că cel mai mult îmi place să lucrez cu oamenii.

•• Ce-i place
Adoră să joace tenis de câmp, de fiecare dată când are timp. Iarna îi place să meargă la vânătoare, iar vara îi place să meargă la inot şi este mâhnit că în slatina nu există un bazin de înot.

•• Ce nu-i place
Urăşte să mintă oamenii şi consideră că din cauza asta a avut mult de pierdut. Nu îi plac activităţile casnice, nu ştie şi nici nu suportă să facă mâncare sau curăţenie .

Profil
NĂSCUT
•• 18 septembrie 1959, comuna Verguleasa, judeţul Olt
STUDII
•• Facultatea de Cibernetică, masterate în Managementul Turismului şi Management Public

EXPERIENŢĂ
•• De 18 ani este directorul agenţiei de turism Oltextur din Slatina

FAMILIE
•• Este căsătorit, are o fată

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite