Slatina: Gabriel Dumitrescu este senseiul tinerilor judoka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este antrenorul elevilor slătineni de mai bine de 15 ani. A pregătit multe generaţii de campioni şi o face cu aceeaşi plăcere şi pasiune şi în ziua de astăzi.

I-a plăcut să facă mişcare de când era mic şi a rămas în lumea sportului până în ziua de astăzi. În timpul facultăţii s-a apucat de judo la îndemnul profesorului de educaţie fizică şi sport. Acest sport l-a atras, iar după terminarea facultăţii s-a întors în Slatina să facă din elevii slătineni campioni  la judo. Este un om modest şi preferă să vorbească mai mult despre elevii săi din care vrea să scoată sportivi de talie internaţională. „Judo-ul mi-a intrat în sânge prin facultate, o mare contribuţie având-o unul dintre pionerii acestei discipline, domnul Ioan Handău. După terminarea facultăţii am revenit acasă şi am devenit profesor de sport, reuşind să strâng prima mea grupă de judocani”, a povestit cum a fost la început, sensei Gabriel Dumitrescu.

O familie de prieteni

În prezent este antrenor de judo la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Slatina şi antrenează două grupe de elevi, cadeţi şi juniori cu care a participat la foarte multe competiţii naţionale şi internaţionale. Înainte de fiecare antrenament îşi întâmpină elevii şi vorbeşte cu ei exact ca un prieten adevărat, iar la începerea antrenamentului se salută şi trece pe saltea, îmbrăcat în chimono, să-i înveţe noi tehnici şi procedee de judo.”Noi toţi suntem o familie. O familie de prieteni. Relaţia între elev şi profesor trebuie să fie una bazată pe respect reciproc şi încredere, iar în timpul antrenamentelor, se dezvoltă încrederea. Fără aceste două elemente de bază nu ai cum să lucrezi cu niciun copil. Pe elev trebuie să-l motivezi, să-l faci să înţeleagă că este mai bun decât crede şi că trebuie, în fiecare zi să se auto depăşească. Trebuie să-i oferi mentalitatea de campion”, ne-a mărturisit senseiul slătinean.

Lupta inteligentă

În timpul antrenamentelor sensei Gabriel este cu ochii pe elevii săi să execute toate procedeele ca la carte, iar când aceştia greşesc le explică cum trebuie executată acea tehnică şi ce trebuie să facă pentru a evita aceste greşeli. De asemenea, el are grijă ca elevii săi să fie concentraţi mereu în timpul unei lupte şi întotdeauna să-şi respecte adversarul. „Un judoka trebuie să fie mereu concentrat şi să declanşeze atacul doar la momentul potrivit. Într-o luptă poţi pierde foarte uşor dacă nu te concentrezi sau dacă îţi subestimezi adversarul. Toţi sportivii trebuie să-şi respecte adversarii şi să lupte inteligent”, a încheiat Gabriel Dumitrescu andrenorul tinerilor judoka slătineni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite