Slatina: Drumurile judeţene sunt în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şoferii trebuie să ştie că gropile mai trebuie şi ocolite”. Acesta este sfatul pe care autorităţile judeţene îl dau şoferilor. Drumurile sunt proaste, bani pentru reparea lor nu există, aşa că şoferii trebuie să circule cu atenţie

line de gropi, unele dintre ele neasfaltate, drumurile judeţene vor rămâne la fel şi în acest an. Puţinii bani care au venit de la Guvern şi cele câteva proiecte europene nu pot asfalta şi repara sute de kilometrii de drum.
„ Ar trebui să emită o ordonanţă pentru drumuri aşa cum au făcut pentru alimentare cu apă. Când trec pe drum şi dau cu maşina în gropi, nu am pe cine să înjur. Toţi mă înjură însă pe mine”, a spus Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

„Avem drumuri mai bune decât Doljul şi Teleormanul”

Şi oltenii au şi de ce înjura. Din cei 1022 de kilometrii de drum, 300 sunt neasfaltaţi, iar numai un singur kilometru de drum asfaltat costă 700 000 lei. Alţi 500 de kilometrii de drum sunt într-o stare avansată de deterioare, „ 100 de kilometrii putem să facem cu fonduri UE, dar din cele 160 de miliarde  de lei vechi pe care i-am primit de la Guvern este bine dacă reuşim să reparăm alţi 100 de kilometrii. Pentru restul drumurilor o să facem lucrări de întreţinere şi plombări. Oricum avem drumuri mai bune decât Doljul şi Teleormanul, iar şoferii trebuie să ştie că gropile mai trebuie şi ocolite”, a explicat Iliuţă Necă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Oltenii nu au timp de dat statul în judecată


Cu toate că şoferii sunt nemulţumiţi de starea drumurilor din judeţ, în 8 ani, numai 3 dintre cei care şi-au stricat maşinile prin gropi au luat atitudine şi au dat Consiliul Judeţean Olt în judecată. Nici unul însă nu a avut câştig de cauză, instanţa găsindu-i vinovaţi tot pe ei pentru că au mers cu viteză. „Am avut trei procese pe care le-am câştigat. Unul a fost un şofer care mergea pe la Salcia cu 150 de kilometrii la oră şi şi-a stricat maşina, altul, la Redea ne-a acuzat pe noi că i s-a dezmembrat Loganul”, a  spus Necă.
Cele mai proaste drumuri sunt, conform unei statistici a CJ Olt, Schitu-Şerbăneşti, Găvăneşti-Vulpeni şi Vişina-Obârşia- Bucinişu
Oltenii care îşi strică maşinile pe drumurile pline de gropi nu au însă timp de judecată. „ Ar trebui daţi toţi în judecată, Consiliul Judeţean, Ministerul Transporturilor, Poliţia, primarii, să plătească toţi pentru modul în care îşi bat joc de banii noştri. Dar cine stă să se plimbe prin tribunale. Noi trebuie să muncim, să le dăm lor”, a spus Victor Sandu, de 33 de ani, agent de vânzări din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite