Slatina: Drumul european de la Saru, pericol pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 65 sau E 574 de la Pădurea Saru riscă să se surpe şi mai mault din cauza infiltraţiilor de apă şi a ploilor abundente din ultimele zile. Şoferii se tem că toată banda o să fie distrusă.

Cu toate că Secţia de Drumuri Naţionale Slatina măsoară din 2 în 2 ore partea de drum prăbuşită, veştile nu sunt deloc bune. „ Noi monitorizăm din 2 în 2 ore zona şi facem măsurîtori şi există riscul să se prăbuşească şi mai mult. Acum ruptura are 20 de metri lungime şi 1,5 în adâncime”, a explicat Vali Gorunescu, directoarea Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina.
O comisie de la Ministerul Transporturilor va ajunge de abia luni la prânz în zonă.
Dumul a fost reabilitat în 2002, iar perioada de garanţie a trecut. În urmă cu trei ani o altă porţiune s-a prăbuşit şi a fosr reparată de Ministerul Transpoturilor, dar nimeni nu a făcut atunci analiza solului. „Structura terenului este slabă, petriş, argilă, iar apa s-a infiltrat şi a ros pe sub podeţul de scurgere. Nu s-a făcut o analiza a solului până acum, iar această zonă ar fi trebuit studiată demult. Este posibil să fie şi izvoare subterane care să se fi format în sezonul acesta ploios. Noi nu suntem decât întreţinătorii drumurilor, adică trebuie să astupăm gropile”, a precizat Gorunescu.

Un om cu simţ civic


Drumul a început să se rupă joi dimineaţa după ce a trecut un tir. Atunci un şofer a simiţit că pământul se prăbuşeşte sub maşina lui şi după ce a trecut de zonă a anunţat 112.
Pentru că încă nu se luminase de ziuă omul a pus crengi ca să izoleze zona şi a făcut semnale cu telefonul mobil şi cu poziţiile de la maşină până a ajuns poliţia, reprezentanţii secţiei de drumuri şi cei ai Inspectoartului Pentru Situaţii de Urgenţă. Până a doua zi la prânz toată porţiunea s-a prăbuşit.
„ Am fost la un pas de a se întâmpla o tragedie, dar pentru că un om cu simţ civic a ştiut cum să acţioneze şi a salvat vieţi de oameni. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă o maşină ar fi trecut în viteză şi ar fi căzut în prăpastie?” a spus Vali Gorunescu.

 Şoferii de tir caută rute ocolitoare

Şoferii sunt speriaţi de acest drum care se poate prăbuşi în orice clipă. „Numai când te uiţi şi vezi ce hău este şi cum arată drumul îţi dai seama că este doar o chestuine de timp până o să se prăguşească toată banda. Este incredibil că până acum nu s-au apucat să lucreze”,  a spus Iulian Sandoi, de 28 de ani, agent vânzări.
Şoferii de tir se tem că drumul ar putea fi blocat şi că vor fi nevoiţi să caute rute ocolitoare. „ Dacă îl lasă aşa şi nu intervin rapid, o să se ducă şi mai mult şi dacă blochează drumul o să ne fie foarte greu cu ocolitul, vor fi întârzieri la livrarea mărfii, dar asta e ţara în care trăim”, a spus Victor Dâncu, de 39 de ani, şofer de tir.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite