Dragoş Popescu s-a apucat de tenis de masă la dorinţa tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când s-a apucat de tenis de masă, Dragoş Corneliu Popescu (11 ani) nu bănuia că va reuşi să facă performanţă atât de repede. A intrat în sala de antrenament în urmă cu cinci ani la iniţiativa tatălui său, inginer de construcţii, dar un fervent practicant al acestui sport încă din tinereţe. Acum este sigur: pasiunea tatălui s-a transmis rapid la fiu, iar acum, Dragoş nu se vede practicând un alt sport în afară de tenis de

“Îmi place fotbalul şi mă gândeam să mă apuc de acest sport. Dar tatăl meu a insistat să merg la tenis de masă pentru că el a practicat acest sport şi că nu o să îmi pară rău. Şi a avut dreptate: acum îmi place foarte mult”, spune Dragoş.
Până acum, micuţul tenismen a colecţionat o cutie de medalii, diplome, cupe şi alte trofee de pe urma practicării acestui sport. Printre ultimele medalii care au intrat în posesia lui Dragoş şi cu care acesta se mândreşte se numără argintul cucerit în acest an la dublu alături de colegul său, Alin Pătraşcu, la Zalău, cu prilejul concursului “Cupa Primăverii”.

Adversarul cel mai temut – o fată

Dintre toate trofeele, Dragoş este extrem de mândru de cupa şi medalia de aur obţinută la proba pe echipe în acest an la Giurgiu, la competiţia naţională “Paleta de Argint”, cel mai important concurs de tenis de masă pentru copii. Trofeul suprem intrat în posesia echipei de la CSS Slatina, club unde activează Dragoş, este cu atât mai important cu cât acesta înseamnă revenirea la Slatina a “cupei cupelor” la tenis de masă pentru copii după o perioadă de pauză de un an.
“Am muncit foarte mult cu toţii ca să aducem din nou <Paleta de Argint> la Slatina pentru că anul trecut am pierdut-o în favoarea unei alte echipe din alt judeţ. Deci, am avut un an de pauză în care ne-a lipsit acest trofeu din vitrină, aşa că vă daţi seama că am tras din greu ca să nu dăm greş. Şi am reuşit: am cucerit cupa şi acum o avem din nou la noi, la Slatina, pentru a cincea oară în ultimii şase ani”, a spus Dragoş mândru. Dintre toţi adversarii cu care acesta şi-a încrucişat paleta, cel mai de temut a fost, după cum însuşi mărturiseşte, Anca Vladimir, o sportivă din Cluj.
Puştiul se antrenează în jur de două ore pe zi la Liceul cu Program Sportiv din municipiu, îndrumător fiindu-i antrenoarea Felicia Coneschi.
Tenisul de masă nu este însă singurul lucru la care Dragoş excelează. Întâmplarea face ca acesta să poată merge în paralel şi la cotele cele mai înalte atât la sportul menţionat, dar şi la şcoală. Matematica şi gramatica sunt materiile preferate, iar mediile mari la învăţătură îl fac pe Dragoş să fie optimist în privinţa viitorului său.
Acesta visează în clipele sale de reverie să ajungă la nivelul chinezului Ma Long, un tânăr de 23 de ani cotat drept al patrulea jucător mondial la tenis de masă din lume.


PROFIL:
Născut: 22 iunie 2010, municipiul Slatina, judeţul Olt
Studii: elev clasa a V-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
--- Cum vezi tu mersul lucrurilor în ţară ?
„Nu prea sunt în regulă din ce am înţeles eu până acum. Sunt încă mic, dar cred că politicienii de la noi se gândesc prea mult doar la ei şi mai puţin la oamenii obişnuiţi. Ar trebui să fie mai înţelegători”.
--- Ţi se pare că sportul este încurajat în România ?
„Oarecum, adică se organizează concursuri din când în când. De la părinţii mei am auzit că, înainte de 1989, se organizau multe concursuri, erau mai mari, mai importante, participau mai mulţi tineri, ceea ce acum nu prea se mai întâmplă la nivelul de atunci”.
--- Este greu să împaci tenisul de masă cu învăţătura ?
„Nu este chiar aşa uşor cum cred unii, dar dacă îţi place ceea ce faci, poţi să te descurci în ambele situaţii. Dacă ai ambiţie, lucrurile se leagă şi mai uşor”.


CE ÎI PLACE:
--- „Tenisul de masă este pasiunea mea nr. 1 la acest moment. Nu ştiu ce va fi peste un sau doi ani, dar momentan nu mă preocupă altceva mai mult. Am însă şi alte pasiuni, cum ar fi jocurile pe calculator – în special GTA şi FIFA”.
 CE NU ÎI PLACE:
---  „Nu îmi place să mint, nu obişnuiesc să fac asta şi am fost învăţat să nu mint. De asemeena, nu îmi place să ascund lucruri, sunt sincer în ceea ce fac şi spun”.

Slatina

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite