Slatina: Tineri din străinătate au descoperit Drăgăneştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Tineri din străinătate au descoperit Drăgăneştiul
Slatina: Tineri din străinătate au descoperit Drăgăneştiul

Opt voluntari din şase ţări au fost implicaţi timp de şase luni într-un proiect al Organizaţiei Tinerilor cu Iniţiativă (OTI), finanţat de de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Proiectul „Euro Village“ s-a încheiat aseară iar activităţile s-au desfăşurat în localitatea Drăgăneşti şi în comunele Dăneasa şi Mărunţei din judeţul Olt. Cei opt tineri din Belgia, Franta, Germania, Georgia, Italia şi Polonia  au intrat în contact cu instituţiile culturale, cu locuitorii, cu tradiţiile zonei şi cu sistemul educaţional.

„Toate activităţile în care am fost implicaţi în România au fost foarte importante pentru noi. Nu vom uita România la întoarcere şi o vom promova aşa cum este“, a spus Veit Gesenhues, în vârstă de 20 de ani, din Germania.

Potrivit preşedintelui organizaţiei OTI, Adrian Hristescu, astfel de oportunităţi au loc destul de rar. „Una din marile reuşite ale proiectului a fost aceea că a pus în contact tinerii români cu cei străini, a facilitat socializarea şi cunoasterea acestora si a creat cadrul unui dialog intercultural”, a mai spus presedintele organizaţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite