Slatina: Sediul Primăriei Drăgăneşti, în construcţie de 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Sediul Primăriei Drăgăneşti, în construcţie de 15 ani
Slatina: Sediul Primăriei Drăgăneşti, în construcţie de 15 ani

Lucrările la clădirea imensă au fost începute în anul 1994 şi abandonate în 1996. Abia în 2007 s-a reluat construcţia care nu este nici acum finalizată.

Funţionarii Primăriei Drăgăneşti- Olt îşi petrec orele de serviciu într-un fost conac boieresc, vechi de aproape 100 de ani. Lângă clădirea cu acoperiş aproape dărăpănat, prispă veche, din lemn şi scări tocite de trecerea timpului se înalţă noul sediu al primăriei. Mult prea mare şi neterminat, după cum spun locuitorii oraşului.
Au trecut deja 15 ani de cânt s-a pus piatra de temelie pentru clădirea cea nouă, iar acum, în an de criză, edilii nu au bani nici să cumpere tâmplăria. „Am fi dorit să termină cât mai repde acest sediu nou, însă anul acesta nu sunt bani. Sperăm să primim de la Consiliul Judeţean (CJ) măcar banii de care avem nevoie pentru a pune geamurile şi uşile, că o să vină toaman şi iarna şi o să intre umezeala în interior“, a spus Constantin Safta, viceprimarul oraşului.
Din păcate, singurle fonduri alocate zilele trecute de CJ oraşului Drăgăneşti Olt sunt pentru muzeul „Câmpia Boianului“, nicidecum pentru clădirea în care va funcţiona primăria. Pentru finalizarea lucărilor, ar fi nevoie de încă aproximativ 2.500.000 lei, bani la care autorităţile locale nici nu îndrăznesc să viseze anul acesta.

„Clădirea e prea mare, îi stă rău“

Locuitorii oraşului nici nu mai ţin minte de când au început lucările la noul sediu. „Sunt mai bine de zece ani de când s-au apucat de ea şi nua au fost în stare să o termine nici acum. Anul ăsta nici atât nu o să fie bani. Clădirea a fost proiectată prost de la bun început. Este prea mare pntru un oraş atât de mic, cum este Drăgăneştiul şi îi stă rău“, susţine Ionel Ciobanu, un pensionar din oraş.
Reprezentanţii primăriei au început să ridice imobilul pentru noul sediu în anul 1994. Doi ani mai târziu, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, după ce se cheltuiseră deja 750.000 lei. Clădirea a rămas apoi în paragină şi a început să se degradeze, până la sfârşitul lui 2006, când guvernul a alocat fonduri pentru continuarea construcţiei. Autorităţile au primit încă 600.000 lei, bani care s-au dovedit insuficienţi pentru finalizarea investiţiei.
Acum, Primăria Drăgăneşti are sediul într-un imobil protejat, un monument istoric de interes local. Clădirea a fost construită în anul 1912 şi are în componenţa sa pereţi din pământ şi stuf.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite