Două slătinence, la Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor“ se desfăşoară la Casa de Cultură din Constanţa, în zilele de 6,7 şi 8 mai.

Andreea Mocanu (13 ani) şi Denisa Perpelea (11 ani) sunt două tinere artiste din Slatina, care participă în acest sfârşit de săptămână la Concursul Naţional „Mamaia Copiilor“. Cele două au primit în dar de la Dumnezeu talentul muzical, iar profesorul lor a fost cel care le-a ajutat să câştige premii la concursuri. „Mă bucur nespus că elevele mele participă la concurs şi mă aştept să facă o figură bună. Eu nu pun presiune pe ele. Participăm, vedem despre ce e vorba şi dacă nu vom lua trofeul, cu siguranţă data viitoare o să reuşim. Ele sunt acum în febra concursului, au emoţii foarte mari dar eu am încredere în ele“, a spus Marius Sterie, profesorul celor două fete.

Copilărie dedicată muzicii

La numai 3 ani, Denisa Perpelea s-a urcat pe scenă şi a început să cânte fără niciun pic de emoţii. La 4 ani era deja o mică vedetă a televiziunii locale.
„Cred că Dumnezeu m-a înzestrat cu toate calităţile şi sunt norocoasă. Mama îmi cânta când eram mică şi când m-am dus la grădiniţă am început şi eu să cânt. Când m-am urcat pe scenă, am simţit că acolo este locul meu. Nu am avut emoţii, nu mi-a fost frică de nimic. A fost ca şi cum asta aş fi făcut dintotdeauna“, a povestit Denisa. Cântă muzică populară şi uşoară şi le admiră pe Irina Loghin, Maria Dragomiroiu şi Cleopatra Stratan
Andreea Mocanu a început să cânte în urmă cu trei ani. Pentru tânăra artistă, reuşita calificării la Mamaia Copiilor a fost o mare surpriză, fiind şi prima participare la un concurs de asemenea anvergură. „Sinceră să fiu nu mă aşteptam să câştig preselecţia, pentru că eram răcită în momentul în care am dat proba. Nu ştiu dacă o să câştig trofeul, îmi doresc mult acest lucru dar dacă nu am să reuşesc, sunt convinsă că experienţa acumulată în urma participării la concurs mă va ajuta în viitor. Îi mulţumesc foarte mult domnului profesor Marius Sterie, care m-a ajutat să ajung aici“, povesteşte Andreea. Denisa Perpelea va urca pe scena concursului sâmbătă, iar Andreea Mocanu va cânta duminică.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite